Hur du åtgärdar Authui.dll fel eller saknas fel

Authui.dll-fel orsakas av situationer som leder till att authui DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan authui.dll-fel indikera ett registerproblem, ett skadligt program som en virusinfektion eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet authui.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Authui.dll-fel

Det finns flera sätt som authui.dll-felmeddelanden kan formuleras beroende på orsaken till problemet. Här är några vanliga authui.dll-fel:

 • Authui.dll hittades inte
 • Filen authui.dll saknas.
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom authui.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] authui.dll
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: authui.dll. Installera [APPLICATION] igen.
 • C: Windows system32 authui.dll är antingen inte utformat för att köras på Windows eller så innehåller det ett fel.

Authui.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av eller kanske till och med under en Windows-installation.

Att notera vid vilken tidpunkt ditt authui.dll-fel dyker upp är en viktig information som kommer att vara till hjälp vid felsökning.

Hur du åtgärdar Authui.dll fel

Ladda inte ner authui.dll från någon av dessa DLL-nedladdningssidor. Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av authui.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av authui.dll-felet.

 1. Återställ authui.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" authui.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat authui.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa authui.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av authui.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Skanna hela datorn efter virus och annan skadlig kod. Vissa authui.dll-fel kan relateras till någon typ av infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen.

  Det är till och med möjligt att authui.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Kör kommandot sfc / scannow för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av authui.dll-filen. Lyckligtvis tillhandahålls authui.dll-filen av Microsoft i åtminstone vissa versioner av Windows, så System File Checker-verktyget (sfc-kommandot) bör återställa det.

  Detta är den mest troliga lösningen på ett authui.dll-fel som saknas eller inte hittats. Gör allt du kan för att slutföra det här steget efter att du har kontrollerat att din dator inte är infekterad med skadlig kod.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att authui.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration, och systemfilsgranskaren inte hjälpte, skulle en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder authui.dll-filen. Om authui.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om du installerar om programmet.

  Det här steget är mest användbart för att ersätta DLL-filer som inte levereras av Microsoft men det kan hjälpa till med ditt authui.dll-problem om detta program också ger en kopia av filen och de tidigare felsökningsidéerna inte lyckades.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till authui.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen authui.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Authui.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort — detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om authui.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Authui.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda authui.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en uppdatering, startreparation eller reparationsinstallation (beroende på din Windows-version) återställa alla Windows-DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera authui.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga authui.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår här bara om det visar sig vara till hjälp, i vilket fall du kan undvika de svårare testerna och sista utvägalternativen nedan.

 11. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är relativt lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som orsakar authui.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation raderar allt och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar authui.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  För att vara tydlig raderas all data på enheten som du har Windows installerad på under en ren installation, så se till att säkerhetskopiera viktiga filer om du kan. Kontrollera självklart att du har gjort alla försök att fixa authui.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här innan du tar en ren installation.

 13. Felsök med okänt hårdvaruproblem om några authui.dll-fel kvarstår.

  En ren installation av Windows är en ny start på felsökningens mjukvarusida. Så tyvärr, om det inte fungerade, måste ditt DLL-problem vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar