Huvud : Filtillägg : .adif Fil

.adif Fil

FiltypAmateur Data Interchange Format

Utvecklare Raymond R. Ortgiesen IV
Kategori Data filer
Format Text

.ADIF alternativnummer

En ADIF-fil är en datafil som sparas i amatördatainbytningsformatet (ADIF). Den innehåller en eller flera loggposter som skapats av olika programvaror för skinkradio. ADIF-filer sparas i vanlig text och används för att utbyta logginformation mellan amatörradio loggningsprogram.

Mer information

ADIF används i amatörradionstjänsten, som består av amatörer som använder radioteknik som en hobby. Formatet släpptes 1996 och antogs av en mängd olika Amateurfunk-program som det enhetliga formatet för utbyte av stockar mellan amatörradioentusiaster. Det finns tre specifikationer för ADIF. ADI-filer kan användas av varje specifikation av formatet, men ADX-filer (sparade i ett XML-format) används primärt av den tredje specifikationen för ADIF.

OBS: ADIF-filer sparas vanligtvis som .ADI filer.

Program som öppnas ADIF filer

Om ADIF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad filen med förlängningen *. är ansvarig för adif och hur man öppnar den.

Filtypen Amateur Data Interchange Format, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av FileExt-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.