Hemsida : Filtillägg : .ctb Fil

.ctb Fil

Filtyp 1AutoCAD Color-Based Plot Style File

Utvecklare Autodesk
Kategori Inställningsfiler
Format Binary

Vad är CTB file?

Fil som används av AutoCAD, ett CAD-program som används för 2D- och 3D-ritning; innehåller färgbaserade plotformat eller mappings av färger till lager av objekt; brukade fästa färg- och bildskärmsinställningar för att designa objekt.

Mer information

CTB-filer kan ersättas av det nyare .STB formatet, som abstraherar lagerfärgsbaserade egenskaper till objektbaserade egenskaper. Många företag använder fortfarande CTB-filer istället för STB-filer på grund av kostnaden för att utbilda personal och uppgradera befintliga CAD-mönster.

OBS! CTB-filer och STB-filer kan inte användas både inom samma CAD-design. CTB-filer kan konverteras till STB-filer med AutoCAD.

Program som öppnas CTB filer
Windows
Autodesk AutoCAD
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Filtyp 2Cherrytree SQLite Document

Utvecklare giuspen
Kategori Data filer
Format N/A

.CTB alternativnummer 2

En CTB-fil är ett dokument som skapats av Cherrytree, en noteringstillämpning. Den lagrar dokumentdata i SQLite-format, vilket kan innehålla text, tabeller, bilder, objekt och dokumentinställningar. CTB-filer som är skyddade med ett lösenord sparas som .CTX files.

Mer information

Användare sparar vanligtvis Cherrytree-dokument som CTB- eller CTX-filer. De kan dock också spara dokument i XML-format som .CTD files. Lösenordsskyddade CTD-filer sparas som .CTZ files. CTD- och CTZ-filer är användbara för att spara dokument som är mindre än CTB- och CTX-filer.

OBS: Cherrytree är utvecklad av Giuseppe Penones giuspen, en portmanteau.

Program som öppnas CTB filer

Om CTB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ctb-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Cherrytree SQLite Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag läste ditt inlägg om .stb-formatet för AutoCAD och blev nyfiken på .ctb-formatet. I din första artikel trodde jag att de fungerade i liknande situationer, men den sista artikeln hjälpte mig verkligen att reda ut båda begreppen. Enligt vad jag förstår är .ctb ett äldre format som endast fungerar med färgbaserade egenskaper, medan .stb använder objektbaserade egenskaper. Stämmer detta? Jag antar att denna fil fortfarande stöds på grund av att den används ofta i branschen. Jag hoppas bara att AutoCAD inte slutar stödja detta filtillägg inom kort. Hur som helst har jag också läst lite om detta tillägg och dess användning av Cherrytree. Det verkar vara ett trevligt program för anteckningar, så jag ska försöka ladda ner det och arbeta med det för att se hur bra det är. Tack för allt.