Hemsida : Filtillägg : .dicom Fil

.dicom Fil

Filtyp DICOM Image File

Utvecklare NEMA
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.DICOM alternativnummer

En DICOM-fil är en bild som sparas i formatet Digital Imaging and Communications in Medicine (DICOM). Det innehåller en bild från en medicinsk avsökning, såsom en ultraljud eller MR. DICOM-filer kan också innehålla identifieringsdata för patienter så att bilden är kopplad till en viss individ.

Mer information

DICOM-formatet utvecklades av NEMA (National Electrical Manufacturers Association). Det var utformat för utbyte och visning av medicinska bilder, som CT-skanningar, MRI- och ultraljudsbilder.

Olika program för Windows, MacOS och Linux kan visa DICOM-filer. Dessa bilder kan också ses online med Jack Imaging via vissa webbläsare. Det är endast kompatibelt med Chrome, Opera, Firefox och Internet Explorer med Google Chrome Frame-tillägget installerat.

OBS! DICOM-bilder använder vanligtvis% extensionen

Program som öppnas DICOM filer
Windows
GIMP
ImageMagick
Golden Software Surfer
DicomWorks
Linux
GIMP
ImageMagick
MeVisLab
Macintosh
GIMP
ImageMagick
OsiriX Imaging Software
WEB
View My Scans
Jack Imaging

Om DICOM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dicom-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen DICOM Image File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.