Hemsida : Filtillägg : .ds_store Fil

.ds_store Fil

Filtyp Mac OS X Folder Settings File

Utvecklare Apple
Kategori Inställningsfiler
Format N/A

.DS_STORE alternativnummer

En DS_STORE-fil innehåller visningsinställningar för en mapp i MacOS (Mac OS X). Det lagrar information om mappens fönsterplats, fönsterstorlek, vilket visningsalternativ som har valts (ikon, lista eller kolumn) och layouten av ikoner i fönstret.

Mer information

DS_STORE-filer är vanligtvis osynliga men kan bli synliga när de kopieras över ett nätverk, kopieras till en Windows-dator eller återställs från en säkerhetskopia. DS_STORE-filen kan raderas från en mapp utan att påverka någon data i mappen. Om filen DS_STORE tas bort öppnas mappen med Finderens standardvy.

OBS: DS står för "Skrivbordstjänster".

Program som öppnas DS_STORE filer
Macintosh
Mac OS X Finder (not opened manually)

Om DS_STORE filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ds_store-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Mac OS X Folder Settings File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag har varit Mac-användare i flera år, men jag har aldrig frågat mig vad .ds_store-filerna används till (eller ens om de finns). Tack vare dig och ditt fantastiska inlägg vet jag det nu! Av vad jag förstår så används dessa filer bara för att lagra information om mappars utseende? Hur gör den det? Jag såg att de kan bli synliga när de kopieras. Finns det någon fördel med att de är osynliga? Att läsa din artikel gjorde mig nyfiken och jag försökte kopiera en mapp till en Windows-dator och jag kunde se denna fil! Jag kunde inte öppna den, men jag tyckte att det var roligt att de fanns. Tack vare din artikel vet jag dock att jag kan radera dem utan problem. Tack.