Hemsida : Filtillägg : .edl Fil

.edl Fil

Filtyp 1Edit Decision List File

Utvecklare N/A
Kategori Video Files
Format N/A

Vad är EDL file?

Videoredigeringsfil skapad av program som Adobe Premiere Pro, Avid Media Composer och Apple Final Cut Pro; lagrar en redigeringsbeslutslista (EDL), som anger redigeringsval under produktionen; inkluderar platsen för källvideodata och tidskoder för när du ska använda video; gör att originalprojektet kan återskapas i ett separat redigeringssystem.

Mer information

OBS! Det finns variationer i EDL-formatet som kan orsaka inkompatibiliteter mellan olika program. En av de gemensamma specifikationerna är CMX3600-formatet.

Program som öppnas EDL filer
Windows
Adobe SpeedGrade
Adobe Premiere Pro
Avid Media Composer
Macintosh
Apple Final Cut Pro
Adobe SpeedGrade
Adobe Premiere Pro
Avid Media Composer

Filtyp 2EdLib Audio File

Utvecklare Vibrants
Kategori Audio Files
Format N/A

.EDL alternativnummer 2

En EDL-fil är en ljudfil skapad av Vibrants EdLib, en AdLib-editor som emulerar Yamaha YM3812 eller OPL2, ljudchip. Den innehåller en eller flera syntetiserade ljudspår som kan redigeras av EdLib och exporteras som en .D00 komprimerad ljudfil. EDL-filer innehåller även metadata, som namnet på låten och komponisten.

Mer information

EdLib-programmet kan användas för att skapa och spara EDL-filer. Du kan sedan stänga och öppna dem för vidare redigering. EDL-filerna är vanligen 3 till 9 kb i storlek. Yamaha YM3812 ljudchip skapades av Yamaha 1985. Den användes i olika ljudkort, inklusive Sound Blaster, Pro AudioSpectrum (8 bit) , AdLib och i flera arkadespel.

OBS: EdLib utvecklades av Jens-Christian Huug (JCH) av Vibrants.

Program som öppnas EDL filer

Om EDL filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil edl-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen EdLib Audio File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.