Hemsida : Filtillägg : .flac Fil

.flac Fil

Filtyp Free Lossless Audio Codec File

Utvecklare Xiph.Org Foundation
Kategori Audio Files
Format Binary

.FLAC alternativnummer

En FLAC-fil är en ljudfil komprimerad i formatet Free Lossless Audio Codec (FLAC), vilket är ett släpplöst ljudkomprimeringsformat med öppen källkod. Den liknar en .MP3 fil, men komprimeras utan förlust i kvalitet eller förlust av original ljuddata.

Mer information

FLAC minskar storleken på digitalt ljud cirka 60 procent och är ett brett stödformat över de mest populära plattformarna. Det är öppen källkod och utvecklad av Xiph.Org Foundation.

En FLAC-fingeravtrycksfil, som innehåller filnamn och checksuminformation för en FLAC-fil, kan genereras tillsammans med FLAC-filen. Den här filen heter typiskt "ffp.txt" och kan skapas med följande kommando:

"metaflac --show-md5sum flac_file_names > ffp.txt".

För ytterligare Information om FLAC-formatet finns på FLAC: s webbplats.

Program som öppnas FLAC filer
Windows
Adobe Audition
Foobar2000
Roxio Creator
FMJ-Software Awave Studio
Nullsoft Winamp
OpenMPT
JRiver Media Center
NCH Switch
ShedWorx Smart Converter
SoX
Xilisoft Video Converter Ultimate
Clementine
Audacity
PowerISO
MAGIX Sound Forge Pro
Linux
SoX
Clementine
Audacity
aTunes
Kodi
Android
Videolabs VLC for Android
Macintosh
Adobe Audition
Eltima Elmedia Player
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
NCH Switch
Roxio Popcorn
Roxio Toast
SoX
Xilisoft Video Converter Ultimate
Clementine
Audacity
Macgo Mac Media Player
Cog
MAGIX SpectraLayers Pro
MacAmp Lite X

Om FLAC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil flac-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Free Lossless Audio Codec File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Det är bra att ha en enda sida som talar om hur ett format fungerar och vilka program som kan använda det. Idag hittade jag din sida med information om filtillägget .flac. Även om jag inte är särskilt stolt över det har jag laddat ner mycket musik på nätet och det finns många ljudfilformat som jag har upptäckt sedan dess. FLAC-filer är ett av dem och det bästa är att de har ett förlustfritt ljudkomprimeringsformat. De borde vara mycket mer standardiserade än de vanliga MP3-filerna. Att inte bara ha bättre kvalitet utan även minskad storlek är något av det bästa man kan höra. Listan över program som stöder dem är också superstor. Jag ska börja dela med mig av lite info om dem ASAP lol. Tack!