Huvud : Filtillägg : .hdv Fil

.hdv Fil

FiltypHigh Definition Video Format

Utvecklare JVC
Kategori Video Files
Format N/A

.HDV alternativnummer

Format för inspelning av HD-video på DV-kassettband; HDV är ett bandbaserat format och även om ett antal lösningar för bandlös inspelning av HDV-video finns tillgängliga, omfattas dessa inte av HDV-specifikationen.

Mer information

HDV-video kan spelas in eller skrivas tillbaka till tejp. För hemmabruk och konsumentbruk kan HDV-video levereras på en Blu-ray-skiva utan att behöva omkodas, eller kan konverteras till AVCHD och levereras på en AVCHD-skiva, eller kan konverteras till DVD-Video utan att vara för förlust.

Ursprungligen utvecklad av JVC och därefter stödd av Sony, Canon och Sharp, HDV-formatet skapades för att fungera som ett prisvärt högupplöstformat för digitala videokameror. HDV-formatet påverkade snabbt med många amatör- och professionella videografer på grund av dess låga kostnader, portabilitet och en acceptabel bildkvalitet för många professionella produktioner.

Program som öppnas HDV filer
Windows
Corel VideoStudio

Om HDV filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad filen med förlängningen *. är ansvarig för hdv och hur man öppnar den.

Filtypen High Definition Video Format, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av FileExt-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.