Hemsida : Filtillägg : .ica Fil

.ica Fil

Filtyp 1Citrix ICA File

Utvecklare Citrix
Kategori Inställningsfiler
Format Text

Vad är ICA file?

En ICA-fil är en ICA-fil (Independent Computing Architecture) som används av Citrix-programservrar. Den innehåller konfigurationsinformation för anslutning till olika servrar och kan länka till en publicerad applikation eller till en skrivbordsmiljö i servern. ICA-filer kan skapas med ICA File Creator-programmet eller en grundläggande textredigerare.

Mer information

ICA-filer tillåter användare att ansluta till virtuella fjärrkontroller, så att användarens dator inte behöver installera programmen lokalt. Denna mekanism ger fördelar för systemadministration och tillåter även användare att komma åt kritiska företagsapplikationer eller "företagsapplikationer" från avlägsna platser.

OBS! Du kan dubbelklicka på en ICA-fil för att öppna det virtuella fjärrprogrammet eller skrivbordsmiljö som refereras av filen. Men notera att du måste ha en Citrix-klient installerad för att filen ska kunna öppnas ordentligt. En vanlig kund är Citrix Receiver, en skrivbordsapplikation och plugin för webbläsare som kör de värdda programmen och skrivborden i en webbläsare som Internet Explorer eller Firefox. Citrix Receiver ersatte den tidigare "Citrix Online Plug-in" för Mac och Windows.

Program som öppnas ICA filer

Filtyp 2Image Object Content Architecture File

Utvecklare N/A
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.ICA alternativnummer 2

Bildfil som lagrar bitmappsgrafik med hjälp av enheten och plattformsoberoende IOCA-format; innehåller "bildsegment", som lagrar bilddata såväl som parametrar som beskriver bildens egenskaper.

Mer information

ICA-filer stöder komprimering samt svartvita, gråskala och färgbilder. De används ofta för att skanna, skriva ut eller arkivera bilder.

Program som öppnas ICA filer
Windows
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
Linux
XnViewMP
Macintosh
XnViewMP

Om ICA filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ica-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Image Object Content Architecture File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! När jag läste om .ica-filer kom jag att tänka på kabeltjejer och hur de dirigerade samtalen till olika hushåll. Tack för din förklaring om .ica-filer och deras viktiga roll för att ansluta servrar och datorer. Jag använde programmet Citrix Receiver för att prova ett fjärrskrivbord och det öppnades underbart! Jag tror att det här verktyget är mycket användbart, till exempel i stora företag där IT-avdelningen kan få tillgång till skrivbord för att lösa problem eller för anställda som måste använda specialprogram som bara finns på fjärrplatser. Jag läste också om den andra typen av .ica-filer och uppskattar informationen om en annan typ av format för att komprimera bilder. Jag undrar när det är lämpligt att använda den här typen av format?