Hemsida : Filtillägg : .m3u8 Fil

.m3u8 Fil

Filtyp UTF-8 M3U Playlist File

Utvecklare N/A
Kategori Audio Files
Format Text

.M3U8 alternativnummer

En M3U8-fil är en spellistafil som används av olika ljud- och videouppspelningsprogram. Den innehåller en sökväg eller URL till en mediefil eller mapp med mediefiler tillsammans med information om spellistan. M3U8-filer använder samma formatering som .M3U -filer, förutom att texten som lagras i filerna använder UTF-8-teckenkodning.

Mer information

M3U8-filer används ofta för att lagra spellistor som har låtnamn på olika språk. De kan också innehålla hänvisningar till onlinelfiler för en internetradiostation.

M3U8-filer stöds av en mängd olika mediaspelare, till exempel iTunes, Windows Media Player och VLC mediaspelare. Du kan också öppna M3U8-filen med en textredigerare eftersom innehållet i filen är lagrad som text.

OBS! Vissa M3U-filer kan redan använda UTF-8 teckenkodning. M3U-filer kan emellertid också använda andra teckenkodningsstandarder. Därför används M3U8-förlängningen för att uttryckligen ange att UTF-8 teckenkodning används.

Program som öppnas M3U8 filer
Windows
Foobar2000
Microsoft Windows Media Player
RealNetworks RealPlayer Cloud
Linux
XMMS
Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
Macintosh
CocoModX
RealNetworks RealPlayer Cloud
Cog
Songbird
iOS
RealNetworks RealPlayer Cloud

Om M3U8 filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil m3u8-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen UTF-8 M3U Playlist File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.