Hemsida : Filtillägg : .manifest Fil

.manifest Fil

Filtyp 1Windows Application Manifest File

Utvecklare Microsoft
Kategori Systemfiler
Format XML

Vad är MANIFEST file?

En MANIFEST-fil är ett XML-dokument som beskriver manifestet eller innehållet i ett Windows-program. Den används av olika Windows-teknik för att konfigurera och distribuera programvara, inklusive ClickOnce och Common Language Runtime (CLR). MANIFEST-filer ses ofta med filförlängningen ".exe.manifest".

Mer information

MANIFEST-filer används vanligtvis av programutvecklare. Slutanvändare kan dock också se MANIFEST-filer i tillfälliga kataloger efter att ha öppnat ClickOnce-program från en länk i en webbläsare. Du bör normalt inte manuellt redigera eller ta bort dessa filer, eller ClickOnce-programmet kan sluta fungera.

Du kan besöka sidan Manifest filschema för att visa XML-schemat för MANIFEST-filer.

OBS! MANIFEST-filer kompileras ofta i .CDF-MS files, vilket gör det möjligt för den underliggande programvaran att få snabbare åtkomst till applikationsparametrarna. Därför kan du se CDF-MS-filer tillsammans med dina MANIFEST-filer.

Program som öppnas MANIFEST filer

Filtyp 2Steam Manifest File

Utvecklare Valve
Kategori Diverse filer
Format Binary

.MANIFEST alternativnummer 2

Fil som används av Valve Steam, ett innehållsleveransprogram som används för nedladdning av videospel. relaterade till .ACF filer och används för att ladda ner och uppdatera köpta spel från Steam-webbutiken.

Program som öppnas MANIFEST filer
Windows
Valve Steam
Linux
Valve Steam
Macintosh
Valve Steam

Om MANIFEST filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil manifest-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Steam Manifest File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Efter att ha laddat ner hundratals spel i några år har jag äntligen bestämt mig för att lära mig mer om dem. Jag läste ditt inlägg om .manifest-filer. Jag hade ingen aning om att Valve också utformade filformat. När jag får veta att de främst används för att ladda ner spel får det mig att tänka på allt som en dator gör när den installerar något. Vilka är några av skillnaderna mellan MANIFEST- och ACF-filer? Vilka är några av de spel som har använt detta format? Det skulle vara intressant att veta varför formatet inte antogs av andra utvecklare. Att ha det möjligt att uppdatera spelet ser viktigt ut om man vill spara tid. Jag ska forska mer om Valves Steam-applikation, jag visste inte ens att den fanns lol. Fortsätt med det goda arbetet!