Hemsida : Filtillägg : .mat Fil

.mat Fil

Filtyp 1Microsoft Access Table Shortcut File

Utvecklare Microsoft
Kategori Diverse filer
Format Binary

Vad är MAT file?

Microsoft Access Table (MAT) genvägsfil skapad av Microsoft Access, ett relationsdatabasprogram för stationära datorer; innehåller en genväg till en tabell i en Access-databas öppnar en relationsdatabasstabell utan att först behöva öppna Microsoft Access.

Mer information

MAT-filer kan skapas i Access genom att klicka och dra en tabell till skrivbordet.

Program som öppnas MAT filer
Windows
Microsoft Access

Filtyp 2MATLAB MAT-File

Utvecklare The MathWorks
Kategori Data filer
Format Binary

.MAT alternativnummer 2

Binär data containerformat som används av MATLAB; kan innehålla arrays, variabler, funktioner och andra typer av data; kan sparas i olika format genom att välja en version inom MATLAB-inställningarna (välj Allmänt → MAT-filer).

Mer information

Nivå 4 MAT-filer stöder tvådimensionella matriser och teckensträngar, medan nivå 5 MAT-filer innehåller ytterligare stöd för multidimensionella numeriska arrays, teckenuppsättningar, cellraderingar, glesa arrayer, objekt och strukturer.

MAT-filer kan också användas för att representera ljud i 64-bitars flytpunkt, 16-bitars tecknat heltal och 8-bitars usignerade heltal.

Program som öppnas MAT filer
Windows
FMJ-Software Awave Studio
The MathWorks MATLAB
Linux
The MathWorks MATLAB
Macintosh
The MathWorks MATLAB

Filtyp 33ds Max Materials File

Utvecklare Autodesk
Kategori 3D Image Files
Format N/A

.MAT alternativnummer 3

Fil som används av 3ds Max, ett 3D-modellerings- och animationsprogram lagrar ett material som definierar hur texturer och belysning appliceras på en yta; kan nås från komponenten Materialredigerare i 3ds Max.

Program som öppnas MAT filer
Windows
Autodesk 3ds Max

Filtyp 4Vue Material File

Utvecklare E-on Software
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.MAT alternativnummer 4

Fil skapad av E-on Vue-program, som används för att skapa 2D- och 3D-visualiseringar samt datorgrafikmaterial. innehåller bilder och texturer som kan tillämpas på 3D-objekt används som komponenter, eller byggstenar, för att skapa en övergripande Vue-scen.

Mer information

E-on Vue finns i följande versioner:

Program som öppnas MAT filer
Windows
E-on Vue
Macintosh
E-on Vue

Filtyp 5V-Ray Materials File

Utvecklare Chaos Group
Kategori Pluginfiler
Format N/A

.MAT alternativnummer 5

Innehåller material eller texturstilar som kan laddas i 3D-designprogram med hjälp av V-Ray-plugin. V-Ray är en ytmaterialproduktion och redigeringsplugg som utvecklats av Chaos Group.

Program som öppnas MAT filer
Windows
Autodesk 3ds Max
MAXON Cinema 4D
Autodesk Maya
Caligari trueSpace7 with Chaos Group V-Ray plugin
Linux
Autodesk Maya
Macintosh
MAXON Cinema 4D
Autodesk Maya

Om MAT filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil mat-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen V-Ray Materials File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, kompis. Min professor fick visa oss otroliga landskap gjorda i E-on Vue. I din artikel som talar om filändelsen .mat fick jag reda på att det är ett betalprogram. Det skulle vara bra om du kunde inkludera priset, ändå är jag säker på att jag kommer att betala det eftersom när jag väl blir proffs kommer det att finnas fantastiska projekt som jag har gjort. Det är galet att MAT-formatet kan skapa både 2D- och 3D-visualiseringar. Du måste nämna några versioner av programmet. Finns det någon som sticker ut framför de andra? Vår professor använde Infinite, men jag kommer att vänja mig vid den senaste versionen. Det mest dopande är att det fungerar på både Mac- och Windows-enheter. Fortsätt att skriva fler sådana här!