Hemsida : Filtillägg : .mbox Fil

.mbox Fil

Filtyp E-mail Mailbox File

Utvecklare N/A
Kategori Textfiler
Format Text

.MBOX alternativnummer

En MBOX-fil är en brevlådafil som sparas i ett e-postlagringsformat som används för att organisera e-postmeddelanden i en enda textfil. Det sparar meddelanden i ett sammanhängande format där varje meddelande lagras efter det andra, med början från "Från" -rubriken. MBOX-filer användes ursprungligen av Unix-värdar men stöds nu av andra e-postprogram, inklusive Apple Mail och Mozilla Thunderbird.

Mer information

Version 1.x av Apple Mail använde MBOX-filer och lagrade dem i / User / Library / Mail / Mailboxes / directory. Mail 2.0 och senare använder emellertid .EMLX -formatet, vilket skiljer meddelandena i enskilda filer så att de kan sökas av Spotlight.

Allmänning MBOX filnamn

INBOX.mbox - Namnet som ges till den primära Inkorgen postmappen i Apple Mail, standard e-postprogram för Mac OS X.

Program som öppnas MBOX filer
Windows
Microsoft Outlook
Mozilla Thunderbird
CoolUtils Total Thunderbird Converter
Kernel MBOX Viewer
Aryson MBOX to PST Converter
Linux
Mozilla Thunderbird
Macintosh
Microsoft Outlook
Mozilla Thunderbird
Microsoft Outlook 2016
Apple Mail

Mozilla Thunderbird (Windows / macOS / Linux)

Om du letar efter en e-postklient som kan hantera MBOX-filer, överväg att använda Mozilla Thunderbird, ett gratis program med öppen källkod som är tillgängligt för Windows, macOS och Linux.

För att ladda ner Thunderbird på din dator, gå till dess officiella hemsida och klicka på knappen Gratis nedladdning. När nedladdningen är klar, om du använder en Windows-dator, öppnar du Thunderbird Setup xx.exe-filen och i fönstret som öppnas klickar du först på Nästa-knappen två gånger i rad och klickar sedan på Installera och avsluta. Om du använder en Mac öppnar du istället dmg-filen som innehåller Thunderbird, extraherar programmet till mappen Applications i macOS och startar det genom att återgå till Open till varningen som visas på skärmen.

Vid den här tiden måste du ladda ner ImportExportTools NG, ett gratis tillägg för Thunderbird som låter dig importera och exportera meddelanden (inklusive de i MBOX-format) mycket enkelt och snabbt. Gå till sidan på Mozilla Addons webbplats och klicka på knappen Ladda ner nu.

När nedladdningen är klar klickar du på hamburgarikonen längst upp till höger på Thunderbird-huvudskärmen, väljer tillägg från menyn som öppnas och klickar på ikonen Tillägg i vänster sidofält. Klicka nu på kugghjulsikonen längst upp till höger på skärmen, välj Installera tillägg från fil från menyn som visas och välj .xpi-filen du laddade ner tidigare. För att slutföra installationen av tillägget, klicka på objekten Installera nu och starta om nu (Thunderbird startas om).

För att importera MBOX-filer till Thunderbird, högerklicka på ikonen Lokala mappar i vänster sidofält och välj ImportExportTools NG> Importera MBOX-filer från menyn som dyker upp. I fönstret som visas på skärmen, sätt en bock bredvid Importera en eller flera MBOX-filer direkt, klicka på OK-knappen och välj den MBOX-fil som du vill importera till Thunderbird. Om du ser en varning om att filen kan vara skadad klickar du på Fortsätt-knappen för att fortsätta med importen.

När du är klar ser du en mapp med namnet på MBOX-filen i Thunderbirds sidofält och genom att välja den aktuella mappen kan du komma åt alla meddelanden i den.

En annan mycket användbar funktion i ImportExportTools är den som låter dig exportera meddelanden som finns i MBOX-filer som enskilda EML-filer: med den här åtgärden kan du sedan importera e-postmeddelanden i program som inte stöder MBOX-filer. För att använda den högerklickar du på mappen relaterad till MBOX-filen (i sidofältet i Thunderbird), väljer ImportExportTools NG> Exportera meddelanden från mappen> Som EML-filer från menyn som öppnas och välj mappen där du vill exportera de enskilda meddelandena.

Om MBOX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil mbox-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen E-mail Mailbox File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Tidigare använde jag bara webbformatet för min e-post. På senare år har jag dock övergått till program som Apple Mail och Microsoft Outlook som faktiskt lagrar min e-post på min dator för att underlätta åtkomsten. Jag hade aldrig föreställt mig att alla mina meddelanden lagras i en fil i en följd. När jag sökte på min Mac hittade jag ingen .mbox-fil eftersom det är Mail 2.0-versionen som faktiskt delar upp meddelanden i enskilda meddelanden. Jag är säker på att detta gör det lättare att hitta e-postmeddelanden, men jag undrar om det tar mer utrymme i min maskin att lagra mina meddelanden.