Hemsida : Filtillägg : .md5 Fil

.md5 Fil

Filtyp MD5 Checksum File

Utvecklare N/A
Kategori Diverse filer
Format N/A

.MD5 alternativnummer

En MD5-fil är en checksumfil som används för att verifiera integriteten för en skiva, en diskbild eller en nedladdad fil. Den lagrar en checksumma, som är ett värde skapat från en algoritm baserat på antalet bitar i filen. MD5-filer genereras ibland när en skivavbild skapas.

Mer information

MD5-filer fungerar på samma sätt som mänskliga fingeravtryck. De är unika och används för att verifiera identitet. Det här är särskilt viktigt av säkerhetsskäl om en fil ändras för skadliga ändamål eller skadas av ett diskfel eller ofullständig filöverföring.

OBS! Standard-kontonummer för MD5 är 32 tecken långa, vilket kräver 16 byte eller 128 bitar.

Program som öppnas MD5 filer
Windows
Smart Projects IsoBuster
SlavaSoft FSUM
StorageCraft ShadowProtect
FlashPlayerPro.com MD5 Checksum Verifier
Md5Checker
MD5summer
Macintosh
checkSum+

Om MD5 filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil md5-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen MD5 Checksum File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Jag kom in för att tacka för inlägget om .md5-filerna. Att få veta allt om de saker som utgör en skiva är en hel kultur, jag ska inte ljuga. Jag hoppades på att hitta mer information om hur man använder de program som kan öppna dem. Men ändå, all information hjälpte mig att få veta hur det fungerar. Det var intressant att läsa att de är som mänskliga fingeravtryck, som ger en identitet åt en hel fil. De låter mycket säkra att använda, det skulle vara intressant att se andra format införa samma säkerhet. Tack för att du också kommenterade de bytes och bitar som krävs. Det är grundläggande uppgifter som jag behöver känna till när jag arbetar med dem. Fortsätt med det goda arbetet!