Hemsida : Filtillägg : .ogv Fil

.ogv Fil

Filtyp Ogg Video File

Utvecklare Xiph.Org
Kategori Video Files
Format Binary

.OGV alternativnummer

Videofil som använder Xiph.Orgs öppna källkod Ogg-containerformat; kan innehålla videoströmmar som använder en eller flera olika codecs, såsom Theora; kan spelas med en mängd olika mediaspelare.

Mer information

OGV-filer används ofta för att spela upp webbsidans videoinnehåll med hjälp av HTML5 < video > märka. Men de är generellt refererade till i HTML-källkoden med hjälp av ".ogg" -tillägget, trots att filerna innehåller videoinnehåll.

Xiph.Org, utvecklarna av OGV-formatet, tillhandahåller en DirectShow-codec-paket som gör att programutvecklare kan inkludera stöd för OGV-filer i både öppna och kommersiella applikationer.

OBS! Ljudfiler som använder Ogg-behållaren heter Ogg Vorbis-filer, där "Vorbis" refererar till den specifika komprimeringen algoritm som används för ljuddata. Termen "Vorbis" gäller inte för Ogg videoinnehåll.

Program som öppnas OGV filer
Windows
VideoLAN VLC media player
MPlayer
JRiver Media Center
Media Player Classic
MPUI
Linux
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Totem
Macintosh
VideoLAN VLC media player
MPlayer
JRiver Media Center
Macgo Mac Media Player
Tumult Hype
Miro Video Converter
iOS
VideoLAN VLC for iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player

Om OGV filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ogv-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Ogg Video File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Tack för att du delar med dig av några av de program som fungerar med .ogv-tillägget. Jag var medveten om att de hade någon form av videoström i dem. Men att läsa att de kan ha en eller flera olika codecs är otroligt. Det är första gången jag läser om en fil med den funktionen. Din bild hjälper användarna att få en bättre bild av hur de ser ut i VLC. Det är det program jag alltid använder, men att läsa fler alternativ är bättre. På PC hatar jag gränssnittet, men på Mac är det mycket renare. Jag ska prova några av de du räknade upp, som Miro Video Converter. Delen om hur filerna faktiskt heter hjälpte mig också. Några kamrater sa "Vorbis" idag och jag kunde inte förstå. Vi ses!