Hemsida : Filtillägg : .p7m Fil

.p7m Fil

Filtyp Digitally Encrypted Message

Utvecklare N/A
Kategori Diverse filer
Format Binary

.P7M alternativnummer

En P7M-fil är ett krypterat e-postmeddelande som innehåller innehållet och bilagorna till ett känsligt e-postmeddelande. Det används för att förhindra obehöriga användare att komma åt information i ett e-postmeddelande och kan kräva en privat nyckel som matchar meddelandets offentliga nyckel för att öppna dokumentet. P7M-filer används vanligtvis för att skydda konfidentiell medicinsk, finansiell och affärsinformation.

Mer information

P7M-filer ses vanligtvis som smime.p7m-filer. Dessa filer innehåller innehåll och bilagor till ett e-postmeddelande och har säkrats med Secure / Multipurpose Internet Mail Extensions (S / MIME), vilket är en offentlig nyckelkrypteringsstandard för MIME-data.

De flesta P7M-filer, inklusive smime.p7m filer, kan öppnas med Cryptigo p7mViewer.

Program som öppnas P7M filer
Windows
Cryptigo p7mViewer
Macintosh
Apple Keychain Access

Program för att öppna p7m-filer

För att öppna p7m-filer kan du använda vissa program som är speciellt utformade för detta ändamål. De är alla (eller nästan) flera plattformar, så du kan använda dem på Windows, macOS och Linux utan några problem och gratis. Om du vill lära dig mer om dem, läs vidare, du hittar mer information nedan.

Dike

Den mest användbara programvaran för att öppna p7m-filer är Dike. Den är utvecklad av InfoCert och låter dig verifiera redan undertecknade dokument samt fästa digital signatur på elektroniska dokument (den levereras faktiskt också med digitala signaturpaket). Den har ett mycket enkelt och intuitivt gränssnitt och är också ganska lätt att använda. Den kan användas på Windows, Mac och Linux och kostar inget.


För att använda den för ditt ändamål, gå till nedladdningssidan för programmet och klicka på knappen Hämta som du hittar bredvid logotypen för det operativsystem du använder på din dator för att ladda ner den till din dator.

När nedladdningen är klar, om du använder Windows, öppnar du filen DIke6-installer-win32.msi och klickar på Nästa. Acceptera användarvillkoren för programvaran genom att välja Jag accepterar villkoren i licensavtalet och slutföra installationen genom att klicka på Nästa två gånger i rad, sedan Installera, Ja och Slutför.

Om du använder en Mac öppnar du .dmg-paketet och drar Dike-ikonen till mappen Program i macOS. Högerklicka sedan på den och välj Öppna två gånger i rad för att starta appen men kringgå de begränsningar som införts av Apple.

Nu när du ser Dike-fönstret på skrivbordet oavsett operativsystem, klicka på Verifiera-knappen två gånger i rad och välj relevant p7m-fil. Alternativt kan du dra filen som ska verifieras direkt i programmets fönster på knappen Verifiera. Om du ser en varning om att uppdatera listan över certifikat när du gör detta, vänligen godta det.

När ovanstående steg har slutförts, om signaturen för det valda dokumentet är giltig, ser du en grön bockmarkering följt av ett meddelande och genom att klicka på Detaljer-knappen i det övre högra hörnet kan du se alla detaljerna om det.

Om signaturen inte är giltig visas ett rött "x" följt, även i det här fallet, av ett informativt meddelande och klicka på knappen Rapportera längst ner kommer du att kunna se detaljerna i felet.

Onlinetjänster för att öppna p7m-filer

Om du inte vill eller inte kan ladda ner nya program till din dator men ändå behöver öppna en p7m-fil, finns det också specifika webbtjänster som används för det aktuella syftet. Nedan hittar du en av de som enligt min mening representerar några av de bästa i kategorin.

PostCert

Den första av onlinetjänsterna för att öppna p7m-filer som jag vill berätta om är PosteCert. Detta är en lösning som erbjuds av Poste Italiane, helt gratis och användbar från alla webbläsare och operativsystem utan att behöva registrera sig. Det enda du måste ta hänsyn till är att du kan ladda upp filer med en maximal storlek på 50 MB (vilket i fallet med p7m-filer inte borde vara ett problem eftersom de vanligtvis är mycket "lättare").

Gå först till tjänstens startsida och klicka på knappen Välj fil / ladda bredvid objektet Välj fil som ska verifieras.

Välj sedan p7m-filen på din dator och klicka på knappen Verifiera signatur som visas längst ner. När detta är klart öppnas om en stund en ny sida med resultatet av analysen och alla detaljer relaterade till filen du tidigare valt.

Om du vill kan du också ladda ner rapporten lokalt genom att klicka på länken Ladda ner rapport. Om du inte har gjort några ändringar av standardinställningarna för navigatorn sparas filen i din nedladdningsmapp.

Om P7M filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil p7m-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Digitally Encrypted Message, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag brukar få mina läkarundersökningar via e-post, men jag har aldrig undrat om de är skyddade eller inte (de innehåller ju känslig och privat information om mig). Tack för förklaringen om .p7m! Jag försökte söka ett e-postmeddelande och öppna det med Apple Keychain Access men fann att denna app innehåller alla typer av nycklar och certifikat för att öppna olika typer av data. Slutligen kunde jag öppna ett e-postmeddelande från mitt försäkringsbolag och se dess bilagor. Jag var aldrig medveten om hur mycket information som rör sig via e-post och blev glatt överraskad över hur företagen skyddar oss genom att använda den här typen av tillägg.