Hemsida : Filtillägg : .ppk Fil

.ppk Fil

Filtyp PuTTY Private Key File

Utvecklare PuTTY
Kategori Diverse filer
Format N/A

.PPK alternativnummer

Fil skapad av PuTTYgen (PuTTY Key Generator), ett program som används för att generera nycklar för public key-kryptering; lagrar en privat nyckel som genereras av programmet används för att möjliggöra säker kommunikation med en fjärranslutning som har motsvarande offentlig nyckel.

Mer information

PPK-filer används av PuTTY, en gratis SSH- och Telnet-klient. För att ställa in PPK-filen för autentisering, välj Anslutning → SSH → Auth från menyn PuTTY Configuration och välj sedan Bläddra ... för alternativet "Privat nyckelfil för autentisering".

OBS! PPK-filer kan också öppnas med WinSCP, en SFTP- och FTP-klient för Windows. Du kan ställa in PPK-filplatsen när du skapar en ny anslutning i WinSCP genom att välja Avancerat → SSH → Autentisering → Privat nyckelfil.

Program som öppnas PPK filer
Windows
PuTTYgen
WinSCP
Linux
PuTTY

Om PPK filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ppk-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen PuTTY Private Key File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.