Hemsida : Filtillägg : .rmvb Fil

.rmvb Fil

Filtyp RealMedia Variable Bit Rate File

Utvecklare RealNetworks
Kategori Video Files
Format N/A

.RMVB alternativnummer

En RMVB-fil är en Real Media-videofil komprimerad med en variabel bithastighet som optimeras för innehållet i videon. Det är en nyare variant av formatet Real Media ( .RM ) som möjliggör effektivare komprimering.

Mer information

RMVB-filer har blivit ett populärt format för anime och asiatiska filmtitlar eftersom de har mindre filstorlekar och lägre bitrate med bättre kvalitet jämfört med DivX ( .DVX ) -filer.

Program som öppnas RMVB filer
Windows
VideoLAN VLC media player
CyberLink PowerDVD
Xilisoft Video Converter Ultimate
RealNetworks RealPlayer Cloud
Audials One
Aiseesoft Video Converter Ultimate
Wondershare Filmora
Linux
VideoLAN VLC media player
Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
BIT LABS Simple MP4 Video Player
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Xilisoft Video Converter Ultimate
RealNetworks RealPlayer Cloud
Macgo Mac Media Player
Aiseesoft Video Converter Ultimate for Mac
Wondershare Filmora
iOS
VideoLAN VLC for iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player
RealNetworks RealPlayer Cloud
olimsoft OPlayer

Hur man öppnar RMVB

Om du vill ta reda på hur du öppnar RMVB-filer på din dator utan att "bli galen" med codecs och utan att behöva tillgripa kommersiell programvara full av annonser, rekommenderar jag att du provar VLC.

VLC är en utmärkt gratis mediaspelare som fungerar på alla större operativsystem (Windows, Mac OS X och Linux) och innehåller allt du behöver för att spela de mest populära video- och ljudfilformaten.

För att ladda ner den till din dator, gå till webbplatsen och klicka på knappen Ladda ner VLC. Öppna sedan installationspaketet för programmet (t.ex. vlc-2.1.5-win32.exe) och slutför installationen genom att klicka på knapparna Ja, OK, Nästa (tre gånger i rad), Installera och Slutför.
Om du använder en Mac och inte en Windows-dator måste du efter nedladdning av VLC öppna dmg-paketet för programmet och dra ikonen för spelaren till applikationsmappen i OS X.

För att spela dina RMVB-videor med VLC måste du starta applikationen genom att klicka på dess ikon i Start-menyn (Windows) eller Launchpad (Mac), gå till Media> Öppna fil och välj filen du vill titta på.

Om du vill att VLC ska bli standardspelaren för att öppna RMVB-filer när du dubbelklickar på dem, välj valfri RMVB-video med höger musknapp och välj Egenskaper i menyn som visas. I fönstret som öppnas klickar du på knappen Ändra och väljer sökvägen till VLC (som ska finnas i mappen C: \ Program Files (x86) \ VideoLAN \ VLC \ vlc.exe).

På Mac kan samma åtgärd slutföras genom att klicka på valfri RMVB-fil och trycka på tangentkombinationen cmd + i på datorns tangentbord. Därefter måste du expandera fältet Öppna med i fönstret som öppnas, välj VLC-ikonen från rullgardinsmenyn nedan och klicka på knappen Redigera alla.

Om du använder en Android-terminal kan du alltid räkna med den utmärkta VLC, som också finns i mobilversion och - liksom på PC - kan spela alla större videoformat.

Om du vill ställa in VLC som standardspelare för RMVB-videor på Android, efter att ha överfört filmen som du vill titta på till din smartphone eller surfplatta (genom att ansluta enheten till datorn, med ett SD-kort eller dataöverföringsapplikationer som AirDroid) , klicka på dess ikon, placera en bock bredvid artikeln Ange som standardapp och välj VLC från listan över tillgängliga applikationer.

Om RMVB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil rmvb-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen RealMedia Variable Bit Rate File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.