Hemsida : Filtillägg : .rpf Fil

.rpf Fil

Filtyp 1Grand Theft Auto Data File

Utvecklare Rockstar Games
Kategori Spelfiler
Format Binary

Vad är RPF file?

En RPF-fil är ett spelarkiv som används av Grand Theft Auto (GTA) IV och V, ett action-äventyrsspel. Den innehåller speldatafiler, till exempel spelare 3D-modeller, texturgrafik och spelljud. RPF-filer modifieras ofta av spelare för att ändra innehållet i ett spel.

Mer information

De flesta GTA IV- och V-spelarna kommer inte att stöta på RPF-filen. Om du ändå vill ändra spel, t.ex. utseendet på ett tecken eller en miljö eller ljudeffekterna, kommer du troligtvis att behöva redigera RPF-filen. Du kan använda Spark IV och OpenIV i Windows för att redigera GTA IV RPF-filer.

Program som öppnas RPF filer

Filtyp 2Rich Pixel Format File

Utvecklare N/A
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.RPF alternativnummer 2

Grafisk fil skapad i Rich Pixel Format (RPF); lagrar en gjord ram från en 3D-video eller bild; innehåller vanligen RGBA (röd, grön, blå och alfa) information, men stöder också godtyckliga bildkanaler som djup ("z-deep"), transparens, ytnormal och andra.

Mer information

RPF-filer används ofta av 3D-kompositionsapplikationer för att applicera effekter på renderade ramar under efterproduktionen. Eftersom filerna kan innehålla olika typer av pixelinformation kan kompositionsprogrammet isolera specifika delar av data för att tillämpa specialiserade effekter.

Program som öppnas RPF filer
Windows
CADSoftTools ABViewer
Autodesk 3ds Max
Adobe After Effects
NewTek LightWave 3D
Macintosh
Adobe After Effects
NewTek LightWave 3D

Hur man öppnar RPF-filer på smartphones och surfplattor

Om du behöver öppna RPF-filer på din smartphone eller surfplatta eftersom du huvudsakligen använder dessa typer av enheter finns det ingen lösning som låter dig öppna RPF-filtypen på Android eller iOS, men du kan ändå uppnå något liknande genom att använda en "säkerhetskopierad" dator.

Kopiera RPF-filen till din dator

För att fortsätta i denna process måste du först flytta RPF-filen från din smartphone / surfplatta till den dator du tänker använda för att fortsätta. Om du använder en Android-enhet kan du helt enkelt ansluta din terminal till datorn med den medföljande USB-kabeln, komma åt den genom lämplig ikon som visas i File Explorer / Finder och flytta filen du är intresserad till datorns disk genom en kopiera och klistra in. Jag har tillhandahållit detaljerad information om filöverföring i min guide om hur du överför filer från Android till PC.

Om du istället använder en iPhone eller en iPad föreslår jag att du laddar upp filen i fråga till iCloud Drive och laddar ner den senare direkt från den dator du tänker använda som "support". För att fortsätta, gå till filen i fråga via iOS File-appen, välj RPF-filen, tryck på knappen med delningssymbolen och välj iCloud från tillgängliga appar. Efter några ögonblick kommer du att kunna ladda ner filen som delas direkt från din dator med lämpligt program eller webbversionen av tjänsten.

Styr datorn på distans

Nu när du äntligen har ställt in allt du behöver är det dags att ta reda på hur du visar RPF-filer via din smartphone eller surfplatta. Som jag förklarade tidigare kan du göra detta genom att använda en app för fjärrkontroll av din dator, så att du kan öppna filen i fråga från din dator och visa allt direkt på skärmen på din mobila enhet.

Lösningen som jag rekommenderar är TeamViewer, ett fjärråtkomstprogram som är väldigt enkelt att konfigurera och levereras med en praktisk app tillägnad smartphones och surfplattor. Allt du behöver göra är att ladda ner och installera TeamViewer (tillgängligt för Windows, macOS och Linux) på din dator, starta det och notera ID och lösenord som visas på programvarans skärm.

Efter det är allt du behöver göra att installera TeamViewer for Remote desktop-appen (tillgänglig för Android och iOS) direkt från terminalens butik, starta den och ange informationen som nämns ovan när du blir ombedd. Vid den här tiden kan du styra din dator från enhetens skärm. Du måste bara följa instruktionerna som jag gav i föregående kapitel för att ladda ner, installera och använda programvaran för PC som tillhandahålls av Revenue Agency.

Om RPF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil rpf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Rich Pixel Format File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! I min programmeringskurs bad de oss att forska mer om vårt favoritvideospel. Jag är glad att jag hittade den här sidan om Grand Theft Auto-datafiler! Det är häftigt att de innehåller en massa information som modeller, grafik och ljud. Jag undrar om det är dessa som kan laddas ner för att modifiera spelet så att det får olika utseende. Som det stod i din artikel kunde jag inte se dem direkt men efter att ha använt SparkIV var det lätt att hitta dem. Jag ska försöka hitta några handledningar om hur man utvecklar mods för att testa dem. Dessutom bra information om dess användningsområden som grafisk fil! Jag antar att den måste vara till stor nytta för designers. Hälsningar