Hemsida : Filtillägg : .ulx Fil

.ulx Fil

Filtyp Glulx Game File

Utvecklare Andrew Plotkin
Kategori Spelfiler
Format N/A

.ULX alternativnummer

Spelfilen används för Interactive Fiction (IF) -spel och spelas av "Tolkare", som Zoom eller Frotz; liknar .Z8 filtillägg som används av Z-maskin; innehåller ett spel där du navigerar genom en historia genom att skriva kommandon innehåller kod skrivet i Glulx-format för att expandera tidigare begränsningar av Z-kodformatet, såsom gränsen för filstorlek.

Mer information

Om spel utvecklades först på 1980-talet och exploderade i popularitet. Spelen är textupplevelser där spelaren navigerar genom berättelsen med ordkommandon i stället för att flytta ett tecken som i nuvarande första person shooterspel.

Ett exempel på gameplay härledd från sensory.ulx demo filen skapad av Andrew Plotkin: Entrélobby Dimljus filtrer ner från Florentinska kupolen. Vita pelare marschera runt omkretsen av rummet, inramning av tre bågar: Vindsalen i väster, bildgalleriet i öster och utgången i söder. En stor mässingsgong hänger på väggen bredvid en utsmyckad kalligrafi > [Skriv in ett verbkommando här, t ex Hit the Gong]

Program som öppnas ULX filer
Windows
Windows Frotz
Linux
Zoom
Macintosh
Zoom
Spatterlight

Om ULX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ulx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Glulx Game File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.