Hemsida : Filtillägg : .wad Fil

.wad Fil

Filtyp 1Doom WAD File

Utvecklare id Software
Kategori Spelfiler
Format Binary

Vad är WAD file?

Speldatafil som används av Doom och Doom II, liksom andra första person shooterspel som använder den ursprungliga Doom-motorn. innehåller data som sprites (grafik), nivåinformation och objekt; används för att lagra ursprungliga spelinnehåll såväl som speländringar.

Mer information

WAD-formatet har klassificerats i två kategorier: 1) IWAD ("Internal WAD") och 2) PWAD ("Patch WAD"). IWAD-filtypen används för att ladda in kämnspelinnehåll, och PWAD-filer används för att lägga till valfria data i spelet.

På grund av Dooms popularitet och anpassningsbarheten av WAD-filer blev WAD-formatet en av de mer kända och allmänt använda speldataformatformat. Community-spelare utvecklade tusentals mods med WAD-filer för Doom och andra spel. Men sedan Doom och Doom II släpptes på 1990-talet, är formatet inte lika vanligt som det någonsin var.

Det ursprungliga WAD-formatet, som kallas WAD1, utvecklades till följande format, som inkluderar WAD2 och WAD3. Dessa versioner minskade i omfattning för att inkludera endast speltexturer och användes för Quake och Half-Life. Quake WAD texturfiler kan redigeras med program som Wally.

Program som öppnas WAD filer

Filtyp 2Nintendo Wii Game Data File

Utvecklare Nintendo
Kategori Spelfiler
Format Binary

.WAD alternativnummer 2

Datafil som används av Nintendo Wii-spelkonsolen; innehåller de data som krävs för att installera Wii-kanaler, systemmenyer eller uppdateringar av firmware; ofta används för att installera äkta kopior av virtuella konsol (VC) -spel.

Mer information

OBS! WAD-filer används också av Wii-utvecklare "Homebrew" för att installera och spela spel.

Program som öppnas WAD filer
Windows
Dolphin
Wad Studio
Linux
Dolphin
Macintosh
Dolphin

Om WAD filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil wad-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Nintendo Wii Game Data File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag hittade din artikel om .wad filändelsen. Efter att ha tittat på en video om hur mycket videospel har utvecklats gjorde jag lite efterforskningar. Särskilt om ett av mina favoritspel, Doom. Din förklaring av WAD-filer var verkligen till hjälp för mig. Jag visste inte att detta format användes för det första och andra spelet. Även om dess grafik inte längre är imponerande är det häftigt att den lagrades här, bredvid nivåinformationen. Vilka är några av de ändringar som kan lagras i dem? Jag tyckte också att det var mycket intressant att det finns två kategorier för WAD-formatet. Tack för att du förklarade om SLADE-plattformen också, jag ska göra några modifikationer på egen hand lol. Hur mycket kostar idSoftware Doom? Tack för hjälpen!