Hemsida : Filtillägg : .webp Fil

.webp Fil

Filtyp WebP Image

Utvecklare Google
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.WEBP alternativnummer

En WEBP-fil är en bild som sparas i WebP (uttalad "Weppy") rasterbildformat som utvecklats av Google för webbgrafik. Det är utformat för att minska bildfilstorlekarna över standard JPEG-komprimering samtidigt som samma eller liknande kvalitet upprätthålls. WEBP-filer tillåter bilder att laddas ner snabbare.

Mer information

WEBP-filen öppnas i Google Chrome 60

WEBP-filer hittas vanligen när en användare laddar ner en bild från en webbläsare genom att dra och släppa bilden på skrivbordet eller högerklicka på bilden och spara den i WebP-format. Webbplatsutgivare kan också skapa WEBP-filer med hjälp av grafikprogram. Om du stöter på en WEBP-fil kan du öppna den i webbläsarna Chrome, Firefox, Opera och Edge eller med en grafikredigerare, som Gimp, Photoshop, Image Magick eller IrfanView.

WebP formatet är baserat på On2 Technologies-teknik som förvärvades av Google. Formatet introducerades 2010.

OBS! WebP Codec för Windows-plugin som anges nedan gör att Microsoft Windows Photo Viewer kan öppna WEBP-filer.

Program som öppnas WEBP filer
Windows
Opera
Mozilla Firefox
Google Chrome
Corel PaintShop Pro
ImageMagick
Microsoft Edge
WebP Codec for Windows
Linux
Opera
Mozilla Firefox
Google Chrome
ImageMagick
XnView
Android
Google Chrome
Macintosh
Opera
Mozilla Firefox
Google Chrome
ImageMagick
iOS
Google Chrome
Pixelmator for iOS

Om WEBP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil webp-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen WebP Image, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej kompis! Det program som anges i din artikel om .webp-filtillägget är bra. Jag var inte säker på hur programmet fungerade men du gjorde ett bra jobb med att förklara dess filer. Jag trodde inte att WEBP utvecklades av Google. Det är otroligt att tänka sig att de har minskat filstorleken och kan ha bättre bildkvalitet. Borde de inte få mer popularitet? Efter att ha läst detta ser jag ingen anledning att använda vanlig JPEG-komprimering. Vilka andra likheter har de med PNG-bilder? Den enda nackdelen är att de inte stöds av Apples webbläsare. Det ska bli intressant att leka med samma bild med olika tillägg. Bra artikel, min vän. Ett stort tillägg till att ha info om några av de program som arbetar med dem. Vi ses snart!