Hemsida : Filtillägg : .wmv Fil

.wmv Fil

Filtyp Windows Media Video File

Utvecklare Microsoft
Kategori Video Files
Format Binary

.WMV alternativnummer

En WMV-fil är en videofil baserad på behållarformat för Microsoft Advanced Systems Format (ASF) och komprimeras med Windows Media-komprimering. Den innehåller video kodad med en av Microsofts Windows Media Video (WMV) proprietära codecs och liknar en .ASF fil.

Mer information

WMV-fil öppnad i Microsoft Windows Media Player

WMV-filen är en av de vanligaste filerna som används för att lagra video i Windows. Du kan se filen när du hämtar video från Internet eller när någon delar en video via USB-enhet eller e-post. Du kan titta på video som är lagrad i WMV-filer med olika mediaspelare. Windows Video och Media Player är populära val eftersom de kommer installeras med många Windows-operativsystem.

Microsoft Windows Media Player 9 var den senaste versionen av Windows Media Player utvecklad för Mac OS X. Mac-användare kan dock använd Flip4Mac WMV (även känd som Microsoft Windows Media Components för QuickTime) för att spela WMV-filer.

OBS: Windows Media Audio-filer (WMA) sparas med en .WMA -tillägg.

Program som öppnas WMV filer
Windows
Cakewalk SONAR
Microsoft Windows Media Player
Adobe Acrobat
Roxio Creator
Google Drive
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
Gretech GOM Player
Apple QuickTime Player
Corel PaintShop Pro
ACD Systems ACDSee
CyberLink PowerDVD
FMJ-Software Awave Studio
IrfanView
Linux
Adobe Acrobat
Google Drive
SoX
Kodi
Android
J2 Interactive MX Player for Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
BIT LABS Simple MP4 Video Player
Macintosh
Adobe Acrobat
Google Drive
Eltima Elmedia Player
Apple QuickTime Player
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
NCH Switch
SoX
Xilisoft Video Converter Ultimate
RealNetworks RealPlayer Cloud
Renewed Vision ProPresenter
Macgo Mac Media Player
Avid Xpress
Aiseesoft Video Converter Ultimate for Mac
MAGIX SpectraLayers Pro
iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player
RealNetworks RealPlayer Cloud
olimsoft OPlayer
Macca Studios WMV Player

SMPlayer (Windows)

På Windows kan du ladda ner SMPlayer för att spela WMV-filer. I detalj behöver SMPlayer, en gratis och öppen källkodsspelare baserad på MPlayer (en välkänd mediespelare med öppen källkod) inga ytterligare codec, eftersom den har allt du behöver för att spela nästan alla ljud- och videoformat i omlopp .

För att ladda ner den till din Windows-dator (den är också kompatibel med Linux), gå till programmets officiella webbplats och ladda ner SMPlayer xxx Klicka sedan på SMPlayer 32-bit Installer eller SMPlayer 64-bit Installer, beroende på din dators arkitektur.

När du har laddat ner SMPlayer .exe-filen dubbelklickar du på den och klickar på Ja på skärmen som visas. Tryck sedan på OK och Nästa. Markera sedan rutan Jag accepterar licensvillkoren och klicka på Nästa (tre gånger), Installera och Stäng för att slutföra installationen.

Om du föredrar finns även en bärbar version av SMPlayer som inte kräver någon installation för att fungera. Du kan få det genom att klicka på SMPlayer Portable-objektet. I det här fallet måste du extrahera 7z-arkivet med lämplig programvara.

För att spela upp en WMV-fil med SMPlayer, högerklicka på filen och välj Öppna med> SMPlayer Media Player från snabbmenyn. Alternativt starta SMPlayer med dess ikon på skrivbordet eller i Start-menyn och dra sedan WMV-filen till programgränssnittet.

IINA (macOS)

Om du letar efter en alternativ lösning för att öppna WMV-filer på Mac kan jag rekommendera applikationen IINA, en gratis och öppen källkodsspelare, också baserad på MPlayer, precis som SMPlayer.

För att ladda ner den på din Mac, gå till programmets officiella webbplats och tryck på nedladdningsknappen. Efter att ha laddat ner .dmg-filen av IINA, dubbelklickar du på den och drar ikonen för IINA till skärmen som visas till mappen Applications på macOS.

Dubbelklicka nu på den för att automatiskt spela upp videon via IINA-spelaren. Om WMV-filen inte öppnas automatiskt med IINA högerklickar du på den och väljer snabbmenyn Öppna med> IINA-objekt.

Om WMV filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil wmv-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Windows Media Video File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.