Hem > V > Vad Är Enhetsskydd På Mobilen?

Vad är Enhetsskydd på mobilen?

Vi rekommenderar att du aktiverar Enhetsskydd för att skydda enheten från skadliga program. Steg 1. Gå till Inställningar och välj Batteri och enhetsvård.

Läs mer

Related

Hur skriver man ut dokument från mobilen?

Även om skrivaren inte är en molnskrivare kan du fortfarande använda internet för att komma åt den. Du kan skriva ut till skrivaren hemma om du loggar in med ditt Google-konto och om datorn som skrivaren är ansluten till är påslagen.

Får massa konstiga sms?

Reklam som du inte har sagt ja till att få brukar kallas för skräppost eller spam. Om du får spam eller skräppost kan du anmäla det till Konsumentverket. Med tanke på detta, har fått sms om paket jag inte beställt? Polisen varnar för falska paket-sms

Polisens uppmaning är att aldrig klicka på länkar i sms och mejl om du inte är helt säker på var de kommer ifrån. I det fall att du väntar på en beställning ska du alltid gå tillbaka till din beställningsbekräftelse och följa leveransinformationen.

Med detta i åtanke, vad händer om man klickat på en länk?

Om du klickar på en länk som en bedragare skickat kan de komma över dina lösenord och på så vis använda din identitet på nätet. De kan även få tag i dina kortuppgifter och tömma ditt konto. Det kan även hända att internetanslutningen slutar att fungera, att datorn drabbas av virus eller att den till och med går sönder. På motsvarande sätt, hur kan man ta bort virus? Om datorn har ett virus följer du de här tio enkla stegen för att bli av med det:

  1. Steg 1: Hämta och installera ett antivirusprogram.
  2. Steg 2: Koppla bort datorn från internet.
  3. Steg 3: Starta om datorn i felsäkert läge.
  4. Steg 4: Ta bort eventuella temporära filer.
  5. Steg 5: Kör en virusskanning.

Related

Hur lyssnar man på radio i mobilen?

När det är möjligt att lyssna i alla mobiltelefoner via m.sverigesradio.se finns det program som du kan lyssna via. Sveriges Radio har en webbportal för telefoner som heter m.sverigesradio.se.

Därefter, Är jag hackad?

Om någon obehörig plötsligt fått åtkomst till din e-post kan de skicka ut mejl direkt från ditt konto. Andra tecken är att du förlorat tillgången till specifika systemprogram i startmenyn eller att de inte går igång. Om ditt lösenord plötsligt har ändrats kan det också vara ett tecken på att du blivit hackad. Därefter, har jag ett virus? Tecken på virus i en Mac eller Windows-dator

Att det ofta går långsammare att surfa eller köra program. Att enheten fryser eller kraschar överdrivet ofta. Plötslig uppkomst av annonser, pop-ups eller filer. Att webbläsaren ändrar startsidan eller att okända verktygsfält tillkommer.

Får en massa sms om paket?

Ovanligt många sms och mejl om paketleveranser skickas ut och många av dem är fejk. En del kan till och med vara skadliga och lura dig på pengar eller stjäla information ur din telefon. I takt med att e-handeln ökar så ökar även leveranserna av paket. Vem sms ade mig nyss? De bästa sajterna att vända sig till är Hitta.se eller Eniro.se. Ett bra tips är att testa båda! Om ett nummer inte finns på Eniro så kan det liksom ändå finnas på Hitta! Om numret inte finns på någon av sajterna så kan du också testa att googla numret.

Kan man få virus av att klicka på en länk?

Virus sprids via länkar på webbsidor och via Epost där man försöker få dig som användare att klicka på en länk som sprider viruset till dig. Det kan ofta kännas oskyldigt och du förstår inte själv att du blivit infekterad. Olika virus att skapade för att göra olika saker med dina dator.

By Iey Snavely

Similar articles

Har Apple inbyggt virusskydd? :: Måste man ha virusskydd i mobilen?
Användbara länkar