Hem > K > Kan Man Använda En Trådlös Router Som Accesspunkt?

Kan man använda en trådlös router som accesspunkt?

En accesspunkt kan antingen göra en trådbunden router trådlös eller komplettera en trådlös routers befintliga trådlösa nätverk. I samband med installationen bestämmer administratören om accesspunkten ska ha ett eget trådlöst nätverksnamn (SSID) eller om den ska använda samma som den befintliga routern.

Läs mer

Related

Vad är SSID på en router?

Namnet på din trådlösa enhet kallas SSID. SSID kan innehålla upp till 32 bokstäver eller siffror. Det finns en skillnad mellan de två bokstäverna.

Kan man använda gammal router?

Med andra ord kan en gammal dator eller surfplatta, sänka hastigheten på det trådlösa nätverket och en gammal router kan inte leverera den högsta hastigheten till nyare enheter. För snabbast möjliga trådlösa nätverk bör du inte använda äldre utrustning. Därmed, hur seriekopplar man router? Om du ska koppla två routrar efter varandra så är det lättast om man kopplar ihop dem LAN-port till LAN-port samt stänger av DHCP-funktionen i den router vars WAN-port inte används.

Hur funkar en Extender?

Så funkar en Wi-Fi-extender

En nätverksförlängare eller repeater som det också kan kallas, tar emot signalen från routern, förstärker den och skickar den vidare. Det innebär att signalen blir kraftigare och därmed ökar chanserna att nätverket fungerar på ställen där det tidigare inte gick.
Hur fungerar Repeaters? En repeater tar emot en trådlös signal och skickar vidare den trådlöst igen. En repeater är en perfekt lösning om exempelvis det trådlösa nätverket inte når ut i trädgården. Genom att placera en repeater i fönstret kan nätverkssignalen repeteras så att den når hela vägen.

Related

Hur kommer man in i en router?

Standardvärdet är 192.168.0.1 när du öppnar webbläsaren. Klicka på OK eller logga in för att ange användarnamn och lösenord.

Kan man använda en annan router som repeater?

Lite beroende på vilken router det är och exakt hur du vill koppla ihop de båda routrarna går det absolut att göra. En del routrar har ett så kallat extender-läge där de kan ta emot en trådlös signal och sedan skicka den vidare. Kan man använda sig av flera routrar? Du kan inte ha mer än en router som delar ut ip-adresser i nätverket! Däremot finns många sätt att förstärka det trådlösa nätverket. Du kan ha en enkel switch i vardagsrummet, och kanske även en extra accesspunkt.

Därefter, kan man koppla en router till en annan?

För att lyckas med detta bör du placera routern i samma rum som du har ditt nätverksuttag eller modem. Koppla in strömkabeln i ett uttag och i din router. Gör sedan detsamma med nätverkskabeln, vilken kopplas in i nätverksuttaget eller modemet samt i routern. Du bör nu se att ikonerna på routern börjar lysa och blinka. Hur vet man om routern är dålig? För att ta reda på om det är routern eller din uppkoppling som krånglar kan du välja att tillfälligt skippa routern. Om du flyttar nätverkssladden från din router till din dator betyder det att du kopplar upp dig trådbundet. Om det funkar kan du dra slutsatsen att det är routern som krånglar.

Därmed, när blir en router gammal?

de flesta routrar varar i ca 2 år och sedan tappar de av (bli t ex slöa) för att till sist klappa ihop totalt. Rådet var att när två-års gränsen närmar sig köp en ny router.

By Mag

Similar articles

När ska man köpa ny router? :: Vad är en Extender Telia?
Användbara länkar