Hem > F > Får Jättemycket Skräppost?

Får jättemycket skräppost?

Som standard är skyddsnivån för skräppostfilter inställd på Ingen automatisk filtrering. Du kan göra filtret mer aggressiva så att det tar upp mer skräppost. Ju högre upp anger du skyddsnivån, desto större är risken att vissa legitima meddelanden identifieras som skräppost och flyttas till mappen Skräppost.

Läs mer

Related

Hur skall man göra för att slippa skräppost?

Du kan hantera inställningarna.

Varför hamnar mina mail i skräpkorgen?

När hamnar ett mail i skräppost-mappen? Alla mail analyseras. Om mailet innehåller för mycket reklam, länkar via analysföretag, och en massa mer parametrar eller om användaren själv har markerat att tex "alla mail från xxx är skräp" så hamnar det i mappen skräppost. Och därefter, får spam mail hela tiden? Det du kan göra är antigen att rapportera mejlen som skräppost, men du kan också ändra skräppostfilter. Men skräppostfiltret kan du välja hur mycket mejl från okända avsändare du får i inkorgen. Om du vill ange skräppostfilter och rapporter, går du till filter och rapportering.

Och därefter, hur kan jag se om mitt lösenord är hackat?

Om du tror att någon har hackat sig in på ditt konto, gå till "Applösenord" och "Auktoriserade inloggningar" för att se om någonting är konstigt där. Om du misstänker något, ändra lösenordet direkt – det borde göra att en eventuell hackare blir utloggad. Vad händer om man blivit hackad? Byt direkt lösenord på de konton som blivit utsatta för ett hack. Kontakta din bank och kontrollera aktiviteten på ditt bankkort. Beroende på omfattningen kan du också polisanmäla. Om du inte redan gjort det: Uppdatera till senaste versionen av operativsystem och alla programvaror och appar.

Related

Hur får jag stopp på all skräppost?

Klicka på Start i alternativ för skräppost.

Följaktligen, hur hittar man spionprogram?

Spionprogram är helt osynliga i mobilen. Ett sätt som du kan se efter om du drabbats är genom att byta SIM-kort och sedan undvika att använda ditt nya nummer för utgående samtal och sms. Om du sedan kan se utgående trafik på din nästkommande räkning så kan du anta att det betyder att du är drabbad av spionprogram. Kan man se om telefonen är hackad? Kör en säkerhetsapp på din mobil för att upptäcka eventuella skadliga processer och applikationer. Tips på säkerhetsappar: Avast, finns för både iPhone och Android och är gratis. Ett annat apptips är iVerify. Den känner av om din Iphone blir/är hackad.

Är jag hackad?

Om någon obehörig plötsligt fått åtkomst till din e-post kan de skicka ut mejl direkt från ditt konto. Andra tecken är att du förlorat tillgången till specifika systemprogram i startmenyn eller att de inte går igång. Om ditt lösenord plötsligt har ändrats kan det också vara ett tecken på att du blivit hackad. Vad vill hackare? För många hackare innebär en dag på kontoret att de stjäl företagshemligheter, antingen för att sälja det för sin egen vinning eller för att främja målen hos den stat de är anställda av. Ofta kan det handla om att stjäla patent, affärsplaner, finansiella data, kontrakt eller anteckningar kring juridiska tvister.

Folk frågar också får massa konstiga sms?

Reklam som du inte har sagt ja till att få brukar kallas för skräppost eller spam. Om du får spam eller skräppost kan du anmäla det till Konsumentverket.

By Harim Clugston

Similar articles

Hur ser man om ett sms är läst Samsung? :: Hur vet man om man har virus i mobilen?
Användbara länkar