Hem > H > Hur Gör Man Indrag I Word Referenslista?

Hur gör man indrag i Word referenslista?

Ange formatet Indrag

  1. Markera den text där du vill göra ett hängande indrag.
  2. Gå till >startprogrammet Stycke. > Indrag och avstånd.
  3. Välj någonav följande indragsformat under Special: Hängande. Första raden. Inga. Vid indrag av hängande och första raden kan du justera indragets djup med fältet Med.
  4. Välj OK.

Läs mer

Related

Finns det gratis Word program?

Du kan använda gratisalternativet för att undvika att betala för Microsoft Office. Funktionerna i Microsoft Office och LibreOffice är desamma. Båda programmen erbjuder svensk stavning.

Man kan också fråga varför använder man hängande indrag?

I ett hängande indrag dras alla rader i ett stycke in utom den första raden. Hängande indrag är praktiska när du vill lägga till textbundna bilder i början av stycket. Välj textverktyget och klicka i det stycke du vill dra in. Och en annan fråga, vad är ett hängande indrag? Ett hängande indrag, som även kallas ett indrag av andra raden, inaktiverar den första raden i ett stycke genom att placera den i marginalen och sedan dra in varje efterföljande rad i stycket. Markera den text där du vill göra ett hängande indrag. > Indrag och avstånd. Välj Hängande under Special.

Hur gör man ett indrag?

Indrag av första raden som standard

  1. Placera markören någonstans i stycket.
  2. Gå till fliken Start, högerklicka på formatmallen Normal och välj Ändra.
  3. Välj Format och sedan Stycke.
  4. Gå till fliken Indrag och avstånd, sedan Indrag och välj Första raden.
  5. Välj OK.
  6. Välj OK igen.
Och därefter, när ska man göra indrag? Det vanligaste sättet att dela in texten i stycken i romaner, och även i många fackböcker, är att använda sig av indrag. Det betyder att den första raden i ett nytt stycke börjar en liten bit in på sidan (ca 5 mm). Obs! Första stycket i ett nytt kapitel eller efter en rubrik ska aldrig ha indrag.

Related

Hur gör man en Pages fil till Word?

Pages to DOCX Konvertera-online.se är en tjänst för att konvertera filer online från en typ till en annan. Vi tar hand om din integritet. Det krävs ingen registrering på Konvertera-Online.se för att göra detta.

Följaktligen, hur långt ska ett indrag vara?

Indrag på första raden har använts som styckemarkering sedan 1400-talet och är det vanligaste i till exempel böcker och tidningar. Indraget bör vara cirka 5 mm på vanlig brödtext på 10–12 punkter (vill du vara typografiskt exakt använder du ett så kallat fyrkantsindrag). blankrad. Med hänsyn till detta, vad är en blankrad? Blankrad eller indrag Det finns två sätt att markera nytt stycke: blankrad eller indrag. Blankrad innebär att man lämnar en tom rad mellan varje stycke. Indrag innebär att det nya stycket markeras med ett antal mellanslag (minst tre men gärna fler) som inleder det nya styckets första rad.

Man kan också fråga hur gör man indrag i word mac?

Markera den text du vill justera. Gå till Start sidan och välj rad-och stycke avstånd > alternativen för rad avstånd längst ned på menyn. Dialogrutan Stycke öppnas. På fliken Indrag och avstånd markerar du de alternativ du vill använda och klickar på OK. Hur gör man indrag i Google Docs? Mer information finns i Dölja eller visa delar av ett dokument. Drar in stycket från vänster med angivet värde. Drar in stycket från höger med angivet värde. Välj Första raden > Med för att göra indrag av den första raden i ett stycke.

Hur gör man nytt stycke i Word?

Ett stycke i Word är allt som finns mellan två Enter-tryckningar. Om du vill byta rad utan att det blir nytt stycke (s.k. manuell radbrytning), tryck ”Shift” ( ) och ”Enter”.

By Corotto Delaurentis

Similar articles

Hur gör man radavstånd på Word? :: Kan man hänga en TV på gipsvägg?
Användbara länkar