Hem > H > Hur Skriva Japanska?

Hur skriva japanska?

Man skriver japanska med tre olika typer av tecken: hiragana, katakana och kanji. Dessutom används också latinska bokstäver då och då i japanska texter. Dessa kallas då rômaji. Äldst av dessa är kanji.

Läs mer

Related

Vart kan man skriva dokument?

Redigera enkelt Microsoft Word-filer online utan att konvertera dem, och lägg till de utökade samarbets- och hjälpfunktionerna från Docs, till exempel kommentarer, åtgärder och Smart Compose. PDF-filer kan importeras så att de kan redigeras direkt.

Hur man räknar till 10 på japanska?

Japanska ord :: Siffrorna 1 till 10

  1. 一 (ichi)
  2. 二 (ni)
  3. 三 (san)
  4. 四 (yon)
  5. 五 (go)
  6. 六 (roku)
  7. 七 (nana)
  8. 八 (hachi)
Hur kan man lära sig japanska? Oavsett anledningen du har för att lära dig detta fascinerande språk, kolla dessa fem tips om hur du kan lära dig japanska snabbt.
  1. Prata, prata, prata.
  2. Börja med 1 000 ord.
  3. Gör lärandet roligt.
  4. Håll dig till verkligheten: nyheter och poddar.
  5. Studera japanska utomlands.

Hur skriver man sitt namn på japanska?

Om du tycker att ditt namn verkar konstigt, prova med att skriva ditt namn som det låter. Tex om du heter "John" så kommer du att få "jofunu" pga "h":et. Om du istället skriver "Jon" så får du den mer korrekta översättningen "jonu"13 jan. 1998 Hur räknar man till tio?

Siffra på spanskaSvenska
SieteSju
OchoÅtta
NueveNio
DiezTio

Related

Vad ska man skriva på alla hjärtans dag kort?

Jag vill att du ska veta hur tacksam jag är över att ha dig i mitt liv och hur mycket du betyder för mig. Jag hoppas att din dag blir precis som du vill att den ska vara. Jag är så tacksam för att du finns, oavsett vilken dag det är.

Dessutom, vad är 1 på japanska?

NummberKanjiSino-japanska
1Ichi いち
2Ni に
3San さん
4Shi し、Yon よん
Därefter, hur räknar man på koreanska? Koreanska ord :: Siffrorna 1 till 10
  1. 일 (il)
  2. 이 (i)
  3. 삼 (sam)
  4. 사 (sa)
  5. 오 (o)
  6. 육 (yug)
  7. 칠 (chil)
  8. 팔 (pal)

Hur lång tid tar det att lära sig japanska?

För att göra dina japanskastudier så underhållande som möjligt är det viktigt att du är ärlig mot dig själv och vet vilken ambitionsnivå du har. Att lära sig japanska ordentligt kräver tusentals timmar av studier, vilket innebär studier i alltifrån 2-20 år. Folk frågar också hur svårt är det att lära sig japanska? Allt är inte svårt när man lär sig japanska. Uttalet är tack och lov ganska lätt då nästan alla ljudbilder i japanskan också finns i det svenska språket. Visst kommer du att få fila på dit uttal en del för att låta som en Japan men du kan ofta göra dig förstådd även om dit uttal inte är perfekt.

Varför lära sig japanska?

Många har också lärt sig att älska det japanska köket. Språket är inte så svårt att lära sig som man skulle kunna tro, och landet bär på rikliga belöningar för besökaren! Japanska talas främst i Japan. Språket är av osäkert släktskap, och anses ofta vara ett isolerat språk.

By Yokoyama

Similar articles

Hur skriver man san i Japan? :: Hur tilltalas en japansk kejsare?
Användbara länkar