Hem > H > Hur Man Konfigurerar En Router?

Hur man konfigurerar en router?

Windows 10

  1. Välj ikonen Nätverk eller Wifi i meddelandefältet.
  2. Välj det nätverk som du vill ansluta till i listan med nätverk och välj sedan Anslut.
  3. Ange säkerhetsnyckeln (kallas ofta för lösenord).
  4. Följ eventuella ytterligare instruktioner.

Läs mer

Related

Vad är SSID på en router?

Namnet på din trådlösa enhet kallas SSID. SSID kan innehålla upp till 32 bokstäver eller siffror. Det finns en skillnad mellan de två bokstäverna.

Var hittar jag WPA WPA2 krypteringsnyckel?

Varje enhet som ska anslutas till det trådlösa nätverket måste därför ställas in med en speciell säkerhetsnyckel. Nyckeln är den teckenföljd som står på undersidan eller baksidan av din router. Den kan även kallas WPA, PSK, Wireless Key eller Lösenord. Följaktligen, hur hittar man wpa2 lösenord? Om det var din kabel-tv- eller internetleverantör som ställde in din wifi-router:

  1. Leta efter en etikett på sidan eller botten av routern.
  2. Om din leverantör gav dig ett installationsblad kan ditt standardnätverksnamn och -lösenord finnas där.

Med tanke på detta, vad innebär osäkert nätverk?

De flesta offentliga Wi-Fi-nätverk använder normalt öppen WEP-autentisering, som är osäkert. Den här typen av kryptering har många säkerhetsbrister som kan orsaka att personlig information, till exempel nätverkstrafik, visas. Hemmanätverket kan också flaggas som osäkert om WEP anges som krypteringstyp. Hur ändrar man säkerheten på routern? Detta är det vanligaste.

  1. Logga in på routern genom att skriva routerns ip-adress i adressfältet på din webbläsare/browser. Se bruksanvisningen för just din router för att få rätt ip-adress.
  2. Välj krypteringsmetod WPA eller WPA2. Gå in på de övergripande inställningar för det trådlösa nätverket.
  3. Välj en säkerhetsnyckel.

Related

Hur kommer man in i en router?

Standardvärdet är 192.168.0.1 när du öppnar webbläsaren. Klicka på OK eller logga in för att ange användarnamn och lösenord.

Vad betyder konfigurera router?

Du kan göra ditt smarta hem säkrare med appen Hem genom att tillåta att en kompatibel router styr vilka tjänster som HomeKit-tillbehören kan kommunicera med i hemmets Wi-Fi-nätverk och på internet. Kan du konfigurera en router med adresser manuellt? Manuell konfiguration av IP-adress

I stället för att låta en dator eller annan enhet få sin IP-adress från routern via DHCP så kan man också välja att manuellt ställa in uppgifterna på datorn. Om en dator får sin IP-adress automatiskt via DHCP så är det inte säkert att datorn får samma IP-adress varje gång den startar.

Därmed, när bör man byta router?

- Det har varit en enorm utveckling de senaste åren. Har du inte bytt router på två-tre år, har du garanterat N-standard. Vad betyder WPA2 lösenord? När en användare för första gången begär anslutning till ett trådlöst nätverk med PSK, kommer en förfrågan om lösenord. Anges rätt lösenord tar WPA/WPA2 hand om och upprättar kommunikationen. Inställning av denna nyckel görs i routern eller accesspunkten. WPA och WPA2 med PSK kallas även WPA(2)-Personal.

Var hittar jag min nätverksnyckel?

Hur och var du hittar nätverkssäkerhetsnyckeln på routern:

Routers nätverkssäkerhetsnyckel är märkt på hårdvaran och är markerad som 'säkerhetsnyckel', 'WEP-nyckel', 'WPA-nyckel' eller 'lösenfras'. Du kan också hämta den från manualen som medföljer routern när du köper den.

By Lefty

Similar articles

Vad menas med svag säkerhet på wifi? :: Hur ändrar man filtyp på en film?
Användbara länkar