Hem > V > Vad Är Tallefjant?

Vad är Tallefjant?

Mången svensk har under århundraden uppskattat det norska språket genom humor. Ord som ”Guleböj” (banan) och ”Tallefjant” (ekorre) har under min uppväxt vart falska exempel på norska.

Läs mer

Vad betyder kul på norska?

Kult morsomt nytt en overraskelse. Det här var kul en gång i tiden. Dette var gøy en gang i tiden. Är det kul Kristen? Man kan också fråga hur säger man tjej på norska? Ja, hon är en tjej. Ja, hun er jente.

Vad är en Guleböj?

De mest välkända är att banan skulle heta "guleböj", att haj skulle heta "kjempetorsk", ekorre "tallefjant" eller att toalettpapper skulle heta "rumpekrafs". Dessa "norgeord" kommer delvis från det faktum att norskan mindre gärna anammar lånord. Vad heter snabel a på norska?

Översättning
1.krøllalfa
2.alfakrøll

Vad betyder Bollefar på norska?

dyl) eller mer metaforiskt att man ”bollar idéer” dvs brainstormar tillsammans med någon annan. På norska och danska däremot är en bolle (som substantiv) helt enkelt en bulle, medan det danska verbet bolle är betydligt mera ekivokt: det är ett vardagligt ord för att ha samlag. Man kan också fråga vad heter lingon på norska? Vad är lingon? Hva er tyttebær? Plog, när vi kommer hem ska jag laga kroppkakor med rotmos och lingon. Plog, når vi kommer hjem skal jeg lage potetkaker med rotmos og tyttebær.

Dessutom, vad heter haj på norska?

er en hai. Det är som en haj. Det er som en hai. Hur säger man goddag på norska?

Hei!Hej!
God dag!God dag!
God aften!God kväll!
God kveld!God natt! (m, f)
Hade!Hej då! (informell)

Med tanke på detta, hur många bokstäver i norska alfabetet?

Det norska alfabetet är likt det svenska en variant av det vanliga latinska alfabetet, vilket även är det absolut vanligaste alfabetet i hela världen. Norskan består av 29 bokstäver (lika många versaler som gemener), varav 9 bokstäver är vokaler och 20 bokstäver är konsonanter.

By Loresz Patcher

Hur säger man kille på norska? :: Vad är okej i ett förhållande frågor?
Användbara länkar