Hem > V > Vad Är Kontoslag?

Vad är Kontoslag?

Det finns fyra olika kontoslag:

Tillgångar: kassa, bank, postgiro,kundfordringar, inventarier etc. Eget kapital och skulder: aktiekapital, banklån,leverantörsskulder,momsskuld etc. Inkomster: varuförsäljning och utförda arbeten. Utgifter: varuinköp, hyror, telefon.

Läs mer

Med hänsyn till detta, vad är kontering av fakturor?

I din bokföring ingår det att kontera dina transaktioner/händelser. Att kontera betyder helt enkelt att du bokför händelsen och skriver ner vad det är som har hänt i din verksamhet. Innan du sätter igång med själva konterandet behöver du välja vilka bokföringskonton du ska använda. Vad är konto 1680? Vi har tidigare även rekommenderat att bokföra inköp med företagets kredikort på konto 1680 (Andra kortfristiga fordringar). Detta går också bra även om det inte är ett skuldkonto.

Dessutom, hur bokföra banktjänster?

Kostnader för bankavgifter klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som bankkostnader i kontogrupp 65. Vad är konto 1930? Konto [1930]

De två första siffrorna [19xx] visar att det är kontogrupp Kassa och Bank. De fyra siffrorna tillsammans [1930] visar kontot Företagskonto. BAS-kontoplanen innehåller en stor mängd konton eftersom den ska kunna användas i alla företag oavsett bransch och storlek.

Dessutom, hur bokför man avfall?

Kostnader för sophämtning som avser en hyrd lokal klassificeras som lokalkostnader och bokförs i kontogrupp 50. Kostnader för sophämtning som avser en ägd fastighet klassificeras som fastighetskostnader och bokförs i kontogrupp 51. Hur bokför man rätt? Hur bokföringen ska skötas är bestämt i Bokföringslagen (1999:1078). Bokföringen ska skötas löpande. Det vanligaste är att tillämpa dubbel bokföring där ett belopp bokförs på två olika konton. Då bokförs en affärshändelse en gång på ett konto i kredit och en gång på ett konto i debet.

Följaktligen, hur bokför man aviavgift?

Påminnelseavgiften bokförs på konto 6990 (Övriga externa kostnader). Vi betalade hela fakturan inkl. påminnelseavgift den 2021-03-16 och kan gå in och registrera betalningen av påminnelseavgiften. Vi har nu registrerat och bokfört både leverantörsfakturan samt fakturan med påminnelseavgift från leverantören. Därmed, måste man skriva kontering på varje verifikat? Kontering ska göras på verifikationen om det behövs för att säkerhetsställa sambandet mellan verifikationen och bokföringsposten (BFNAR 2013:2 punkt 5.12). En kontering innebär att företaget på verifikationen anger vilka konton affärshändelsen ska bokföras på.

Och en annan fråga, vilket konto bokför man faktura?

Det kommer att bokföras som en kundfordring på konto 1510 (Kundfordringar). När fakturan sedan blir betald i nästa räkenskapsår så går du in som vanligt och registrerar och bokför betalningen.

By Dinnage

Hur bokför man miljöavgift? :: Är orderbekräftelse ett kvitto?
Användbara länkar