Hem > V > Vad Är Wan På Modemet?

Vad är WAN på modemet?

WAN (Wide Area Network) är ett långdistansnätverk och finns över ett stort geografiskt område. Modemet skickar och tar emot information till och från internet via WAN-porten.

Läs mer

Related

Vad har modemet för uppgift?

Modemet måste översätta data från ett protokoll till ett annat för att konvertera signalen från mobilnätet till internet.

Vart sitter Fiberuttaget?

Fiberkabeln kopplas samman med ett fiberuttag. Vi monterar fiberuttaget max fem meter från platsen där kabeln kommer in i ditt hus. Fiberuttaget behöver inte el. Men du ansvarar för att hitta en lämplig plats där det ska sitta. Man kan också fråga vilken kabel mellan fiber och router? Om du har bredband via fiber och behöver en nätverkskabel för ditt mediaskåp (mellan mediaomvandlare och router) ska du välja en Patch-kabel med kategori Cat5e, Cat6 eller Cat6a med RJ-45 kontakt.

Måste man ha en router till fiber?

Om du vill surfa trådlöst via fiber så behöver du exempelvis en särkild router för fiber. Om du däremot har bredband via kabel-tv-uttaget behöver du en WiFi-router särkilt anpassad för koaxialnätet. Vad är Fiberbox? Vad är en fiberbox? Fiberboxen delar upp och kvalitetssäkrar bandbredden för data, telefoni och tv. Det gör att kapaciteten i ditt uttag kan ökas om du surfar, ringer och tittar på tv samtidigt. Tv-bilden blir inte sämre när någon ringer eller spelar spel över internet.

Och en annan fråga, vart sitter mediaomvandlare?

Mediaskåpet brukar sitta i anslutning till där fibern dragits in i bostaden – ofta i hallen. I mediaskåpet sitter en fiberbox (inringat i grönt) som är kopplad till mediaomvandlaren (inringat i blått). Och därefter, Är mediaomvandlare och router samma sak? Det finns heller ingen routerfunktionalitet i mediaomvandlaren. Bättre då att köpa sig en bättre Asus eller liknande och köra via den. Dock kommer du då få dra en kabel för internet, och en för TV från din privata router eftersom TV då kommer ligga bryggat. Via Telias router så är all trafik routad.

Med hänsyn till detta, kan man använda vilken router som helst till mobilt bredband?

Förutom en router behöver du också ett modem för att kunna dela det mobila bredbandet. En ny router har ofta ett inbyggt modem medan äldre varianter inte har det. Om din router inte har ett inbyggt modem måste du skaffa ett externt USB-modem som du stoppar in i routern. Man kan också fråga kan man ha wifi med mobilt bredband? Mobilt bredband router

Med mobilt bredband kan man ta med sig internet var som helst så länge man har täckning med den operatör man har valt. Man kan ansluta sin mobil, dator, surfplatta och annat som har wifi-åtkomst. Flera personer kan dela på internet via en mobilt bredbandsrouter.

Hur fungerar mobilt bredband med router?

Med mobilt bredband får du som en wifi-lösning fast att du surfar på mobilnätet, i exempelvis 4G. Själva produkten du beställer är ett sim-kort som du sedan kan sätta i till exempel en router eller en surfplatta. Med en 4G-router kan flera enheter koppla upp sig på det mobila bredbandet så att ni kan dela på surfen.

By Maleki

Hur man byter primär och sekundär bildskärmar? :: Hur kopplar man in en router med ett modem?
Användbara länkar