Hem > H > Hur Koppla Blå Och Brun Kabel?

Hur koppla blå och brun kabel?

blåBrunblå

Anslut därför lampan enligt följande:

  1. Brun (L) på L (Detta kan också vara rött eller svart)
  2. Blått (N) på N (detta kan också vara vitt)
  3. Gul / grön sladd (PE) på PE / mark-symbolen (se bild nedan).

Läs mer

Related

Varför kan jag inte koppla mina AirPods till datorn?

Om du inte kan ansluta till din Mac bör du sätta båda dina AirPods i ett laddningsfodral. Du kan välja Apple-menyn.

Hur kopplar man en stickkontakt?

Kontrollera så du ansluter ledarna till rätt kopplingspunkt. Används en stickpropp med ”öppna skruvar utan bricka” bör ledarna läggas till vänster om skallen så de inte kryper ut när skruvarna spänns. Jordledaren (gul/grön) måste anslutas till jordstiftet (ansluts det fel är det förenat med livsfara). Hur koppla en Lampkontakt? Koppla kablarna

En svart/brun, en blå och ibland en gulgrön. Börja med att ta bort en liten bit av plasten som sitter runt kablarna med en tång så att en kopparbit blir synlig. När det är gjort ska den svart/bruna och den blå in på sidorna av inlägget, kolla vilken av dom som ska in på höger respektive vänster sida.

Folk frågar också vilken sladd är l?

L står för fas (live) och N för nolla (neutral) . Nollan brukar för det mesta (alltid) vara blå, så koppla den bruna på L och den blå till N så bör det bli rätt. Och därefter, vad betyder l på en strömbrytare? Kort sagt, L är en fasledare (ström), N är en neutral ledare (0V) och PE är jord (gul / grön).

Related

Kan man koppla två AirPods till en dator?

Du kan använda stegen nedan för att ansluta till ett par Airpods, men inte till två par Airpods. Du kan skapa en ny enhet från ljudsystemets inställningar eller volymmenyn. Du kan dela ljud med din vän.

Hur kopplar man Förgreningsbox?

Hej, Du kopplar in den sladd som ska förgrenas på boxens igångssida och på ena utgången kopplar du ena lampan. På andra utgången kopplar du in båda de kvarvarande lamporna (parallellt). Du tvinnar trådarna ordentligt och ser till att alla trådarna kommer in ordentligt i trådarna. Hur montera Lamppropp? Lamppropp monteras på samma sätt som stickpropp. Börja med att fästa skyddsledaren under skruven vid jordtecknet . Felkoppling innebär livsfara! Lägg jordledaren i en böj så att den inte slits loss före de övriga ledarna om sladden skulle utsättas för kraftig dragpåkänning.

Och en annan fråga, när får man byta ut en stickkontakt på en sladd?

Om sladden har gått av eller om isoleringen har skadats får du inte laga den. Däremot kan du kapa av den trasiga delen. Du får bara ersätta sladd, stickpropp och skarvuttag med samma slags materiel som tidigare. Det är generellt inte tillåtet att byta ut en ojordad stickpropp mot en jordad. Därmed, kan man sätta ojordad kontakt i jordat uttag? Ojordade stickkontakter

Gamla, runda, ojordade stickproppar får bara användas i ojordade uttag inomhus. De passar helt enkelt inte i jordade uttag och ska heller inte göra det. Att byta ut dessa mot en jordad stickpropp eller att fila ner kanterna på dem för att få dem att passa är livsfarligt.

Får man montera stickpropp själv?

Men tänk på att du bara får ersätta sladd, stickpropp och skarvuttag med samma slags material som tidigare. Har du en lampa som du vill byta stickpropp på till annat slag – exempelvis en ojordad till en jordad – (eller på hushållsapparater) ska den lämnas till en fackman.

By Roydd Sammer

Similar articles

Hur fäster man Takkoppen? :: Hur ansluter man Jabra hörlurar?
Användbara länkar