Hem > V > Vad Ska Man Ha För Basar?

Vad ska man ha för basar?

Vad du "ska" ha, beror ju helt på vad du lyssnar på för musik. Själv lyssnar jag mest på snabb techno, så då passar ändå 10" min smak, då dom brukar hänga med bättre än stora. Lyssnar du mer på Hiphop/rap eller liknande så är kanske en 15" att föredra, då dom levererar tyngre och djupare bas.

Läs mer

Man kan också fråga vad behöver man till billjud?

Du behöver typ 1.5-2.5mm2 kablar och vanlig högtalrkabel. En från batteriet till där du ska ha din CD, en från tändnings plus och en jordkabel.. Följaktligen, vem bygger billjud? Backes Ljudbyggeri har sedan det startades i början på 80-talet arbetat med att sälja och installera billjud och bilstereo till både privatpersoner och företag.

Därmed, hur ställer man in ljud i bilen?

Börja sakta vrida volymen på stereon upp till ca. 65-75% av max-volymen, lyssna noga så att det inte börja bli distorsion, blir det distorsion så vrid ned volymen litegranna så att det låter okej igen, och stanna där. Om kommer du upp till ca. 75% av max-volym på stereon utan att det blir distorsion, stanna där. Dessutom, hur man kopplar in högtalarna i bilen? Signal-/RCA-kabel

Lågnivåkabeln skall dras minst 30 cm från strömkabeln för att inte störningar skall uppkomma och man drar fördelaktigt strömkabel och lågnivåkabel på varsin sida i bilen. Lågnivåkabeln består av två signalkablar (höger- och vänstersignal) och vanligtvis en remotekabel.

Med hänsyn till detta, vad ska man ha för baslåda?

Det bästa materialet är så kallade MDF-board och inte långt därefter så kommer spånskivan. Materialets tjocklek bör ligga på mella 19 till 22 millimeter. Gör man stora baslådor så är det viktigt att man även stagar upp lådorna inuti lådan för att man inte ska få med resonansljud som annars kan uppstå. Och därefter, vad behövs för att bygga baslåda? I materialväg rekommenderar vi att antingen använda MDF eller spånskiva. Spånskiva är billigare och lättare att jobba med, kan vara att rekommendera för förstagångsbyggare av den enkla anledningen. Spånskivan behöver man inte förborra, som med MDF.

Vad behöver man till en baslåda?

Tips när du ska koppla in baslåda och slutsteg

  • Dra inte ström- och signalkablarna tillsammans - det är lätt att blanda ihop dessa även om du inte gör det kan de i värsta fall komma åt varandra om de ligger nära.
  • Glöm inte att strömkabeln måste avsäkras.
  • Både baslådan och slutsteget ska vara ordentligt monterat.
Vilket märke är bäst på billjud? Audi Bang & Olufsen 3D Sound System, 13 900 kr (A4, A5, Q5) Det bästa allround-systemet i en rimligt prissatt bil just nu. Bäst är placeringen av högtalarna.

Vad ska man ha för slutsteg i bilen?

Hur mycket effekt måste man minst ha? En tumregel är att man kan se ett lägsta värde på den effekt som man behöver för att kunna driva en högtalare korrekt är ca 30 % av RMS Watts angivelse på högtalaren vilket i detta fall skulle betyda 60Watt RMS på förstärkaren.

By Elvina Mccosker

Har Sonos bra ljud? :: Vad är människans Hörbarhetsområde?
Användbara länkar