Hem > K > Kan Man Låser Flera Rader I Excel?

Kan man låser flera rader i Excel?

Vill du låsa flera rader och/eller kolumner? Du kan låsa så många du vill, bara du utgår från den översta raden och den första kolumnen. Om du vill låsa flera rader (från och med rad 1) markerar du den rad som ligger nedanför den sista raden som du vill låsa, och sedan klickar du på Lås fönsterrutor.

Läs mer

Related

Hur gör man en CSV till Excel?

Gå till den plats där du sparade filen, högerklicka på den och välj extrahera allt. Det finns en ny tom arbetsbok. Gå till fliken Data och välj Från text/CSV. Klicka på Importera om du vill importera filen.

Hur låsa formler i Excel?

För att låsa cellreferensen för en enda formelcell, F4 nyckel kan hjälpa dig enkelt. Välj formellcellen, klicka på en av cellreferenserna i formelfältet och tryck på F4 nyckel. Då är den valda cellreferensen låst. Varför kan jag inte låsa fönsterrutor i Excel? Gå till fliken Visa > Fönster > Lås upp fönsterrutor. Obs!: Om fliken Visa inte visas använder du antagligen Excel Starter. Alla funktioner stöds inte i Excel Starter.

Därmed, vad gör dollartecknet i excel?

Om du vill behålla den ursprungliga cellreferensen när du kopierar den måste du ”låsa” den genom att placera ett dollartecken ($) innan cellen och kolumnreferenserna. Då påverkas exempelvis inte formeln =$A$2+$B$2 när du kopierar den från C2 till D2. Det kallas för en absolut referens. Hur Skrivskyddar man ett Excel dokument? Spara som skrivskyddad

  1. Klicka på Microsoft Office-knappen. och klicka sedan på Spara eller Spara som om du tidigare har sparat dokumentet.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Klicka på Allmänna alternativ.
  4. Klicka på kryssrutan Skrivskydd rekommenderas.
  5. Klicka på OK.
  6. Spara dokumentet.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Hur gör man en rubrik i Excel?

Klicka någonstans i tabellen. På fliken Start i menyfliksområdet klickar du på nedåtpilen bredvid Tabell och väljer Växla rubrikrad. Hur slår man ihop två celler i Excel? Kombinera text från två eller fler celler i en cell

  1. Välj cellen där den sammanfogade texten ska placeras.
  2. Skriv = och markera den första cellen som du vill kombinera.
  3. Skriv & och använd citattecken med ett blanksteg.
  4. Markera nästa cell som du vill kombinera och tryck på Retur. En exempelformel kan vara =A2&" "&B2.

Kan inte scrolla ner i Excel?

Aktivera / inaktivera rullningslåset genom att trycka på Scroll Lock-knappen på tangentbordet. Ett mycket enkelt sätt att aktivera eller inaktivera rullningslåset är att trycka på Scroll Lock-knappen på tangentbordet. Öppna Excel och tryck sedan på Scroll Lock på tangentbordet för att slå på det. Vilket tecken använder du om du vill omvandla en Cellreferens till absolut referens? Om du vill behålla den ursprungliga cellreferensen i det här exemplet när du kopierar den kan du göra cellreferensen absolut genom att skriva ett dollartecken ($) före kolumnerna (B och C) och rad (2).

Dessutom, hur låser man en cell i excel på mac?

Låsa celler för att skydda dem i Excel för Mac

  1. Markera de celler du vill låsa.
  2. Klicka på Celler eller tryck på
  3. Klicka på fliken Skydd och se sedan till att rutan Låst är markerad.
  4. Om några celler ska vara upplåsta markerar du dem.
  5. Klicka på Skydda blad eller Skydda arbetsbok på fliken Granska.

By Kellda Reinicke

Similar articles

Hur låser man fält i Excel? :: Hur gör man snabbkommandon?
Användbara länkar