Hem > V > Vad Är En Ättling?

Vad är en ättling?

Betydelse: Afkomling af furstlig, adlig eller berömd person.

Läs mer

På motsvarande sätt, vad menar vi med begreppet vad rolig?

Ordet rolig är en synonym till skoj och skojig och kan bland annat beskrivas som ”underhållande, lustig, skojig”. Ordet används i uttrycket ”gör sig rolig på någons bekostnad” som betyder ”gör sig rolig så att någon blir ledsen”. Rolig är motsatsen till tråkig. Vad betyder ordet såsom? Såsom (hopskrivet) används i följande betydelser: 1) i betydelsen 'liksom': Han spelar fotboll, såsom sin syster. 2) i betydelsen 'i rollen som': Såsom din lärare kan jag inte acceptera att du skolkar. 3) i betydelsen 'till exempel': Vanliga människor såsom du och jag.

Folk frågar också vad betyder ordet sinnrikt?

1) om person: uppfinningsrik, påhittig, fyndig; finurlig; skarpsinnig; förr äv. Vad är skolning? Ordet skolning är en synonym till träning och utbildning och kan beskrivas som ”handlingen att skola någon”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skolning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

På motsvarande sätt, vad betyder stirra?

Ordet stirra är en synonym till titta mycket och glana och kan bland annat beskrivas som ”tittar ihärdigt (och ofta förvånat)”. Ordet används i uttrycket ”stirrar sig blind på något” som betyder ”fixerar en enda sak så att man förlorar överblicken”. Vad är skämd? Ordet skämd är en synonym till unken och oätlig och kan beskrivas som ”som håller på att ruttna, oätlig”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skämd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är en omtanke?

SubstantivRedigera. (ålderdomligt) det att tänka på, hur man (på bästa sätt) ska uppnå ett visst syfte; det att bete sig i eller bemästra en viss situation; det att ordna för framtiden etc. Man kan också fråga vad betyder tack för omtanken? Ordet omtanke är en synonym till omtänksamhet och bry sig och kan bland annat beskrivas som ”hänsyn, omsorg”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av omtanke samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder vred?

Vred kan syfta på: Vred – en känsla, se vrede. Dörrvred – en typ av dörrhantag.

By Cown

Hur fungerar om funktionen i Excel? :: Vad betyder inmatning?
Användbara länkar