Hem > H > Hur Man Dividerar I Excel?

Hur man dividerar i Excel?

Tips: Om du vill dividera numeriska värden ska du använda operatorn "/" eftersom det inte finns någon DIVIDERA-funktion Excel. Om du till exempel vill dividera 5 med 2 skriver du =5/2 i en cell, vilket returnerar 2,5. Funktionen KVOT för samma tal =KVOT(5;2) returnerar 2, eftersom KVOT inte returnerar resten.

Läs mer

Related

Hur gör man en CSV till Excel?

Gå till den plats där du sparade filen, högerklicka på den och välj extrahera allt. Det finns en ny tom arbetsbok. Gå till fliken Data och välj Från text/CSV. Klicka på Importera om du vill importera filen.

Hur summerar man kolumner i Excel?

Om du behöver summera en kolumn eller en rad med tal kan du låta Excel göra jobbet. Markera en cell bredvid talen du vill summera, klicka på Autosumma på fliken Start, tryck på Retur och sedan är du klar. När du klickar på Autosumma skrivs automatiskt en formel (som använder funktionen SUMMA) för att summera talen. Varför går det inte att summera i Excel? Du kan snabbt summera data i en Excel tabell genom att aktivera alternativet Växla summarad. Klicka var som helst i tabellen. Klicka på fliken Tabelldesign > Formatalternativ > summarad. Raden Summa infogas längst ned i tabellen.

Varför beräknas inte formeln i Excel?

Gör så här om formeln inte visar värdet: Kontrollera att Excel är inställd på att visa formler i kalkylbladet. Det gör du genom att välja fliken Formler och sedan Visa formler i gruppen Formelgranskning. Tips: Du kan också använda kortkommandot Ctrl + ` (tangenten ovanför TABB-tangenten). Hur man gör en formel? När du skall skriva om en formel så betyder det att en variabel i formeln skall lösas ut. Det vill säga skrivas ensamt i ena ledet. För att göra detta så används samma metod som vid ekvationslösning.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Vad betyder semikolon i Excel?

Avgränsa värden i olika rader med semikolon (;). Om du vill visa värdena 10, 20, 30, 40 i en rad och 50, 60, 70, 80 i raden under kan du ange en 2-gånger-4-matris: {10;20;30;40\50;60;70;80} Med hänsyn till detta, hur gör man roten ur på excel? För att beräkna roten ur ett tal kan man enkelt använda sig av formeln ROT(). Exempel: ROT(4) = 2, eller ange en referens istället för en nia. Vill man kvadrera ett tal så kan man använda sig av funktionen UPPHÖJT.

Med detta i åtanke, hur subtraherar man celler i excel?

Subtrahera tal med hjälp av cellreferenser

  1. Ange ett tal i cell C1 och D1. Till exempel 5 och 3.
  2. Inled formeln genom att skriva ett likhetstecken (=) i cell E1.
  3. Efter likhetstecknet skriver du C1-D1.
  4. Tryck på RETUR. Om du använde exempelsiffrorna är resultatet -2. Meddelanden:
Därmed, hur multiplicerar man två celler i excel? Använd den aritmetiska operatorn * (asterisk) för att utföra den här uppgiften. Om du till exempel skriver =5*10 i en cell visas resultatet i cellen, 50.

Hur lägger man ihop celler i Excel?

Kombinera text från två eller fler celler i en cell

  1. Välj cellen där den sammanfogade texten ska placeras.
  2. Skriv = och markera den första cellen som du vill kombinera.
  3. Skriv & och använd citattecken med ett blanksteg.
  4. Markera nästa cell som du vill kombinera och tryck på Retur. En exempelformel kan vara =A2&" "&B2.

By Moon

Similar articles

Vad är Produktsumma? :: Hur multiplicerar man bråk med heltal?
Användbara länkar