Hem > H > Hur Mäter Jag Min Internet Hastighet?

Hur mäter jag min internet hastighet?

Bredbandskollen är ett enkelt sätt för dig att mäta din internethastighet och få hjälp att förbättra den. Starta mätningen! Genom att starta mätningen godkänner du avtalsvillkoren och att du har tagit del av integritetspolicyn. För att använda Bredbandskollen behöver du javascript aktiverat.

Läs mer

Related

Hur myntades uttrycket Internet?

Själva ordet har funnits länge, men den första gången ordet började betyda det som det betyder i dag var när internet uppfanns.

Med detta i åtanke, hur testar man sin router?

Dra ut strömkabeln på baksidan av routern, vänta några sekunder och anslut sedan strömkabeln på nytt. När routern har startat upp testar du din hastighet igen. Kontrollera att datorn är direkt ansluten till routern samt att kabeln mellan vägguttaget och routern sitter i ordentligt. Och en annan fråga, hur snabbt bredband ska man ha? 8-10 Mbit/s - Denna hastighet passar för E-post, surfa enklare hemsidor och sociala medier. 25-60 Mbit/s - Denna hastighet fungerar bra för streaming av musik, TV och film. 100-150 Mbit/s är vad ca 70 procent av det svenska folket valt som sin hastighet och täcker behoven för de flesta hushåll.

Följaktligen, vad är en bra svarstid?

Förut när jag hade ADSL 24 låg svarstiden på cirka 1,5 ms mot Stockholm. Min ledningslängd var 670 meter. Nu när jag har fiber 250 Mbit/s är svarstiden densamma, 1,5 ms. WilleGarvin: Att ha 20-30 ms RTT på dsl är inget fel, det är ett normalt värde. Hur mycket påverkar routern hastigheten? Ju längre bort du är från routern, desto sämre blir uppkopplingen. Det bästa är alltså om du kan vara i närheten av routern när du surfar. Det kan också vara något att tänka på när du placerar routern. Fundera på var du kommer använda internet mest och placera routern i närheten.

Related

Hur mycket hastighet är normalt att tappa via trådlöst nätverk?

Den äldre standarden Wireless N har teoretiska topphastigheter på upp till 450 MB/s. En nyare standard kallas Wireless AC. De har en teoretisk topphastighet på 1733 MB/s.

Hur mäts datahastighet?

Du kan själv mäta din uppkopplingshastighet med hjälp av Bredbandskollen. Mät din uppkopplinghastighet: Bredbandskollen. Bredbandskollen erbjuder dig också möjligheten att jämföra den uppmätta hastigheten med den teoretiska maxhastighet som operatören utlovar. Följaktligen, hur snabbt är mitt 4g?

TypInfrastrukturMaxhastighet (Mbit/s)
FastRadiolänk100 Mbit/s
FastKabel-tv1 200 Mbit/s
FastFiber10 000 Mbit/s
Mobilt4G50 Mbit/s

Hur kontrollera router?

F-Secure Router Checker är ett gratis DNS-kapningstest. Om brottslingar hackar din router kan de övervaka, kontrollera och omdirigera dig till falska versioner av webbplatser och banker eller visa misstänkta annonser. Detta kallas för DNS-kapning. Med detta i åtanke, hur vet man vilken kanal man ska välja på routern? Låt routern själv välja bästa möjliga kanal eller använd Android-appen Wifi Analyzer (gratis) för att hitta kanalen med minst störningar på. Välj i så fall antingen kanal 1, 6 eller 9 på 2,4 GHz-bandet och kanal 36, 40, 44 eller 48 på 5 GHz-bandet. Dessa kanaler överlappar inte varandra och ger därför bäst prestanda.

Folk frågar också hur går jag in i min router?

Så här hittar du din routers IP-adress (Default Gateway) på Windows

  1. Starta kommandotolken.
  2. Skriv ipconfig.
  3. Din routers IP-adress står bredvid Default Gateway.

By Arondell

Similar articles

Vad är en bra svarstid bredband? :: Var hittar jag min Tomtkarta?
Användbara länkar