Hem > V > Vad Kommer Efter Quadrillion?

Vad kommer efter Quadrillion?

9

NamnVärdeEngelskt namn (den korta skalan)
biljon1012trillion
tusen biljoner (för biljard etcetera, se nedan)1015quadrillion
triljon1018quintillion
tusen triljoner1021sextillion

Läs mer

Related

Vad kommer ordet meme ifrån?

Det engelska ordet meme (IPA: /mim/) bildades av Dawkins som en förkortning av mimeme.

Hur mycket är en miljarddel?

En miljarddel kallas för nano och beskrivs inom matematiken med bokstaven n. Rent matematiskt går det även att beskriva som 10 upphöjt till minus 9 dvs 0,000 000 001. Hur långt är 1 NM? Nautisk mil (Nautisk), längd

En nautisk mil eller en distansminut är ett längdmått till sjöss som är 1 852 meter. Nautisk mil är numera också synonymt med sjömil.

Hur lång är en NM?

nm, beteckning för längdenheten nanometer. 1 nm = 109 m = 0,000 000 001 (miljarddels meter). Hur många mikrometer går på en meter? En mikrometer är 106 meter, alltså en miljondels meter eller 0,000 001 meter. Enheten förkortas "µm". Mikrometer kommer av SI-prefixet mikro samt grundenheten meter.

Related

Varifrån kommer tecknet?

I prisangivelser har den allvarliga accenten i en stiliserad skrivstil dragits ut till en ring. Tecknet tros ha uppstått i franskan på 1700-talet och sedan spridits till engelskan.

Hur farligt är titandioxid?

EU-kommissionen har beslutat att klassificera titandioxid i pulverform som misstänkt cancerframkallande hos människor. Ämnet är bland annat vanligt förekommande som pigment i målarfärg, men finns också i smink, läkemedel och livsmedel. På motsvarande sätt, vilka risker finns det med nanoteknik? Det finns kunskapsluckor kring nanoteknikens risker vad gäller exempelvis olika nanomaterials celltoxicitet samt deras upptag, fördelning och utsöndring i kroppen. Vissa nanopartiklar kan passera blod- och hjärnbarriären och andra verkar kunna gå genom huden. Man vet ännu inte vad detta innebär för människan.

Vilka risker finns det med nanotekniken för människa och miljö?

De speciella egenskaper som ett nanomaterial har kan innebära ökade risker för människor och miljö. Inte bara de tekniska egenskaperna, utan även de farliga egenskaperna kan förändras. Nanomaterial kan tas upp, spridas och verka i kroppen och i miljön på annat sätt än ämnena i sin normala storlek. Följaktligen, finns det några faror med nanomaterial? – Långa nanofibrer, liknande asbets, kan skapa inflammationer i lungan vilka kan leda till cancer, säger Maria Hedmer, yrkeshygieniker och forskare Arbets- och miljömedicin vid Lunds universitet. Nanopartiklarnas löslighet i lungorna är viktigt.

Hur påverkar nanopartiklar miljön?

Nanopartiklar är oftast mer reaktiva än större partiklar och har därför en potential att påverka organismer i omgivningen mer. De senaste 100 åren har vi sett flera exempel på hur en ny teknologi från början verkar riskfri, men senare visade sig vara skadlig.

By Powe

Similar articles

Vad är ett Nano-sim kort? :: Hur mycket är en Nano?
Användbara länkar