Hem > V > Vad Menas Med Maskininlärning?

Vad menas med maskininlärning?

Vad betyder maskininlärning (eng. machine learning)? Med maskininlärning menas i korthet att man ger ett system en uppgift samt underlag för att kunna lösa den, men istället för att tala om hur den ska göra, så låter man systemet pröva sig fram för att hitta en fungerande lösning.

Läs mer

Related

Vad menas med full HD?

HD Ready är ett märke på TV-apparaten, projektorn eller liknande som garanterar att bildvisaren kan ta emot och visa den europeiska standarden.

På motsvarande sätt, vad betyder förkortning ai?

Artificiell Intelligens är en samlingsterm för datasystem som kan känna av sin omgivning, tänka, lära sig och vidta åtgärder. Idag används AI inom de flesta branscher, i exempelvis digitala assistenter, chatbots och fordon. Med detta i åtanke, vad är ett ai verk? Artificiell intelligens (AI) är avancerad och kraftig mjukvara, som används för många tillämpningar i många olika verksamheter. AI kan användas för att generera bilder, video, dans, kod, musik samt andra typer av verk som skyddas upphovsrättsligt – om de skapas av en människa.

Följaktligen, kan ai få ett medvetande?

Stark artificiell intelligens betyder att vi har lyckats med att skapa en varelse som verkligen är intelligent och har medvetande. Svag artificiell intelligens i sin tur hänvisar till system som vi redan har lyckats skapa. Dessa system klarar av att utföra intelligenta handlingar, men är trots det inte intelligenta. Med tanke på detta, vad består neuroner av? Alla neuroner är dock uppbyggda på samma sätt. De har en eller flera dendriter som tar emot nervsignaler, en cellkärna som finns inuti en cellkropp, samt ett axon som skickar ut nervsignaler. En bunt axoner från flera nervceller bildar en nerv.

Related

Vad menas med tredimensionellt?

3D är det rumsliga perspektivet där längd, bredd och djup uppfattas. Ett föremål eller en matematisk figur har tre dimensioner, som är ett område i höjd, bredd och djup.

Hur nervsystemet är uppbyggt?

Kroppens nervsystem består av hjärnan, ryggmärgen och nerverna. Nervsystemets uppgift är att ta emot och att förmedla signaler från och till kroppens olika delar. Det gör att kroppens olika delar kan samarbeta. Nervsystemet styr också våra sinnen och gör att vi kan minnas saker. Vad är en Dendrit? Dendrit är en av huvuddelarna av en nervcell. Dendriten, som är ett utskott från cellkroppen, bildar synaptiska förbindelser med andra nerver. Dendriten tar emot information från andra nervceller och skickar det till cellkroppen som i sin tur skickar iväg en elektrisk impuls genom axonet till andra nervceller.

Dessutom, hur ser ai ut i framtiden?

Flera nyhetsbyråer som AP och TT har redan tillsatt virtuella journalister. Tack vare utvecklingen inom artificiell intelligens kommer det att bli lättare att hitta rätt jobb till rätt person. Inom redovisning kommer allt mer arbete automatiseras. Inom sjukvården kommer AI få allt större betydelse. Och en annan fråga, hur kommer ai påverka samhället? Utvecklingen av artificiell intelligens, AI, har under det senaste decenniet ökat explosionsartat. Men den nya tekniken ligger även bakom fenomen som så kallad Deepfake och elektroniska låtsaskonton som hotar både rättssäkerhet och demokratin i det moderna plattformssamhället.

Hur kommer AI påverka arbetsmarknaden?

Enligt tidigare forskning efterfrågar arbetsgivare i större utsträckning individer med kognitiva, sociala och verbala förmågor. Samtidigt automatiseras fler rutinbetonade arbeten i mellanskiktet, vilket leder till färre jobb och en minskad efterfrågan på arbetskraft till traditionella yrken.

By Tham Shim

Similar articles

Vad är NFC Android? :: Vad är algoritmisk diskriminering?
Användbara länkar