Hem > V > Vad Är Autentiseringsappen?

Vad är Autentiseringsappen?

En extern autentiseringsapp (som Google Authenticator eller LastPass) kan användas för att skapa inloggningskoder som hjälper oss bekräfta att det är du när du loggar in från en ny enhet för första gången.

Läs mer

På motsvarande sätt, hur fungerar microsoft authenticator?

Hur fungerar Microsoft Authenticator? Användaren identifierar sig först med sitt användarkonto och startar sedan appen Microsoft Authenticator som genererar en pinkod att använda vid inloggning till en tjänst eller ett system. Automatisk konfigurering via QR-kod samt stöd för flera konton ingår. Med hänsyn till detta, hur installera microsoft authenticator? Så här ställer du Microsoft Authenticator appen

  1. Logga in på ditt arbets- eller skolkonto och gå sedan till portalen Mitt konto.
  2. Välj Säkerhetsinformation i den vänstra menyn eller via länken i fönstret Säkerhetsinformation.
  3. På sidan Lägg till en metod väljer Authenticator app i listan och väljer sedan Lägg till.

Man kan också fråga vad är google verification code?

Om du använder tvåstegsverifiering har du valt att få en verifieringskod via sms när du loggar in. Koden ger kontot ett extra skydd. Läs mer om tvåstegsverifiering. Om du skapar ett Google-konto kan vi be dig att ange en verifieringskod som vi skickar till din mobil. Hur hittar jag Kodskaparen på Facebook? Kodskaparen är en säkerhetsfunktion för din Facebook-app som används med tvåfaktorsautentisering. När du slår på den genererar din telefon en särskild säkerhetskod som du kan använda för att verifiera att det är du när du loggar in från en ny enhet eller webbläsare.

Man kan också fråga var hittar jag kodgenerator facebook?

Du har angett i facebooks inställningar att du ska ha sk "2FA" tvåfaktorautensiering, dvs ditt lösenord och en kod gererat av, i ditt fall då facebook kodgenerator tydligen. Och därefter, hur loggar jag in på authenticator? Öppna Microsoft Authenticator, gå till ditt arbets- eller skolkonto och aktivera telefon inloggning. När du trycker på kontopanelen visas en helskärmsvy av kontot. Om du ser Telefon inloggning aktiverad innebär det att du är helt konfigurerad för att logga in utan ditt lösenord.

Hur får man bort autentisering?



Återkalla applösenord som du inte längre använder

  1. Logga in på Google-kontot.
  2. Välj Logga in på Google i avsnittet Säkerhet.
  3. Välj Applösenord. Du kan behöva logga in.
  4. Välj Ta bort. bredvid en app eller enhet.
Hur fungerar autentisering? tvåfaktorsautentisering kräver ”något du vet” som ditt lösenord och ”något som du äger” exempelvis din telefon. Oftast fungerar funktionen så att när du har skrivit in det korrekta lösenordet så skickas en verifikationskod till dig via SMS eller så kan du använda en genererad kod i en app.

Vad är 2FA inställningar?

Tvåfaktorsautentisering, härefter kallat 2FA, är ett komplement till användarnamn och lösenord för att ytterligare öka säkerheten för konton på Q-interactive och Q-global. När du loggar in med 2FA anger du ditt användarnamn och lösenord som vanligt, men också en engångskod som bara du kan komma åt.

By Caras

Kan inte verifiera Google? :: Vad är Tura?
Användbara länkar