Hem > V > Vad Är Nätfiske Hotmail?

Vad är nätfiske Hotmail?

Ett nätfiskemeddelande är ett e-postmeddelande som verkar legitimt, men som faktiskt är ett försök att få din personliga information eller stjäla dina pengar. Här är några sätt att hantera nätfiske och förfalskningar i Outlook.com.

Läs mer

Related

Hur hittar jag mitt lösenord till Hotmail?

Du kan återgå till din blockerade Hotmail genom att gå till den vanliga inloggningen. Om du vill återställa lösenordet kan du antingen skriva in adressen account.live.com/ResetPassword.aspx direkt i din webbläsare eller fylla i din Hotmail-adress.

Dessutom, vad ska man göra om man klickat på en länk?

Klicka bara på kända länkar

Om du är osäker på om en fil skulle kunna innehålla virus eller annan skadlig kod bör du avstå från att ladda ner den. Om du klickar på en okänd länk kan bedragare komma över dina lösenord och på så vis använda din identitet på nätet.
Vad händer om jag klickar på länk i Bluff sms? Vanligen går det till så att det falska sms:et som skickas ut även innehåller en länk. Om mottagaren klickar på länken och därefter klickar sig vidare så laddas ett virus ned och infekterar mottagarens mobil.

Är det du i videon virus?

Det ser ut som att det kommer från en vän, men i själva verket så är det ett virus som taggar dina vänner och sedan skickar det här vidare till dem. När vännerna sedan klickar på länken till videon så skickas detta virus i sin tur vidare till deras vänner. Man kan också fråga Är det du på video messenger virus? Oavsett hur många säkerhetslager du använder på din persondator, förblir din sunt förnuft ditt bästa försvar i liknande situationer. Bedrägeriet i detta fall kan enkelt undvikas även om du klickar på den falska videon i din väns meddelande genom att helt enkelt dubbelkontrollera webbadressen i adressfältet.

Related

Hur återställer man Hotmail lösenord?

Du kan återgå till din blockerade Hotmail genom att gå till den vanliga inloggningen. Du kan antingen ange adressen account.live.com/ResetPassword.aspx i din webbläsare eller välja ett nytt lösenord.

Och en annan fråga, hur blockerar man skräppost hotmail?

Spärra avsändare eller markera e-postmeddelande som skräppost på Outlook.com

  1. Om du vill blockera Outlook.com i listan markerar du de meddelanden eller avsändare som du vill spärra.
  2. Välj Skräppost i det övre verktygsfältet > Blockera (eller blockera> skräppost).
  3. Välj OK.
Hur anmäla phishing? Anmäl spam till Konsumentverket

Reklam som du inte har sagt ja till att få brukar kallas för skräppost eller spam. Om du får spam eller skräppost kan du anmäla det till Konsumentverket.

Med detta i åtanke, hur blockerar man en person på hotmail?

Spärra avsändare från att skicka e-post

  1. Välj Inställningar. > Visa alla Outlook-inställningar.
  2. Välj E-post > Skräppost.
  3. Om du vill spärra en e-postadress anger du e-postadressen i Spärrade avsändare och väljer Lägg till.
  4. Välj Spara.
Kan man bli hackad av att trycka på en länk? Om du klickar på en länk som en bedragare skickat kan de komma över dina lösenord och på så vis använda din identitet på nätet. De kan även få tag i dina kortuppgifter och tömma ditt konto. Det kan även hända att internetanslutningen slutar att fungera, att datorn drabbas av virus eller att den till och med går sönder.

Folk frågar också kan det vara farligt att öppna ett mail?

Att öppna mailet är inte farligt men att klicka på länkarna kan vara förödande. Det vanligaste som händer är att hela datorn låser sig och du måste betala pengar för att dom ska låsa upp den. Detta gäller också servrar, en hel server kan bli låst.

By Yarak Wilborn

Similar articles

Får meddelande om paket jag inte beställt? :: Vad är ett modulärt nätaggregat?
Användbara länkar