Hem > V > Vad Är Skillnaden Mellan Wifi Och Router?

Vad är skillnaden mellan WiFi och router?

Det är inte helt ovanligt i dagligt tal att man använder modem och router helt utbytbart med varandra. Dock så gör ett modem och en router två separata saker. Modemet ansluter datorn till internet medan routern tillåter att flera enheter kan dela samma internetanslutning.

Läs mer

Related

Vad är skillnaden på jpg och png?

Den största skillnaden mellan de två är att det senare är ett format med förlust. Det innebär att bildens ursprungliga kvalitet inte går förlorad.

Man kan också fråga vad är routerns funktion?

En router ansluter nätverk

En router är en enhet som ansluter två eller flera nätverk till varandra, ett sådant exempel är nätverk som ansluts till internet.
Hur bygger man ett hemmanätverk? En smart lösning är till exempel att dra en enda nätverkskabel till vardagsrummet eller hemmakontoret och installera en nätverksswitch för några hundralappar. Alla enheter i rummet kan sedan kabelanslutas till denna. Inkopplingen görs till de uttag på routern som är märkta LAN (WAN är för internetanslutningen.)

Vilket är modemet?

Ett modem är en enhet som skickar information mellan omvärlden, eller ett WAN-nätverk (Wide Area Network), och ditt hem. Ett modem omvandlar den inkommande anslutningen (koaxialkabel, telefonlinje, fiberoptisk linje eller annat) till en Ethernet-anslutning så att en wifi-router kan ansluta till internet. Och därefter, måste man ha en router för wifi? Oavsett om du ska beställa nytt bredband och vill kunna surfa trådlöst via WiFi, eller om du bara vill förbättra ditt nuvarande WiFi-nätverk så är valet av router viktigt. Faktum är att majoriteten av de problem som uppstår med uppkopplingen i hemmet kan härledas tillbaka till routern.

Related

Vad är skillnaden på 32 och 64 bitarsversionerna av Windows?

När flera program körs samtidigt och du växlar mellan dem kan ett 64-bitarsystem gå snabbare än ett 32-bitarsystem.

När använder man WiFi?

WiFi innebär att du surfar trådlöst istället för att koppla in en nätverkskabel i din dator. Du kan dessutom ansluta din mobil, surfplatta eller andra enheter till samma bredbandsuppkoppling. Varför behöver man en router? En router är en elektronisk apparat som gör att du kan koppla upp dig till internet på din dator, mobil, surfplatta och koppla dig till din trådlösa skrivare. Med en trådlös router behöver du inte någon kabel, du kan använda dig av ett trådlöst nätverk (WiFi) för att surfa online, streama filmer och arbeta.

Folk frågar också hur länge kan man ha en router?

Än så länge är det få som har stöd för MU-MIMO, men det finns några nätverkskort och enskilda telefoner som gör det. Byter du ut enheter ofta och önskar att routern skall leva i fem-sex år, bör du välja en router med MU-MIMO, tipsar nätverksexperten. Vad är VLAN bra för? VLAN ger dig möjlighet att skapa lokala nätverk oaktat var användare sitter anslutna i nätverket eller till vilken switch de är kopplade. Detta i sin tur skapar möjligheter att knyta prioritering och rättigheter till dessa grupper vilket gör nätverket totalt sett lättare att administrera och överblicka.

Därefter, kan man ha två routers i en lägenhet?

Du kan inte ha mer än en router som delar ut ip-adresser i nätverket! Däremot finns många sätt att förstärka det trådlösa nätverket. Du kan ha en enkel switch i vardagsrummet, och kanske även en extra accesspunkt.

By Murry Fellove

Similar articles

Vad är en switch dator? :: Hur får man WPA2?
Användbara länkar