Hem > V > Vad Är Nätverkstopologier?

Vad är Nätverkstopologier?

Nätverkstopologier. Nätverkstopologin beskriver i vilket mönster de olika noderna (enheterna) i nätverket är hopkopplade. Den underliggande nätverkstekniken begränsar vilka topologier som är möjliga.

Läs mer

Och en annan fråga, vilken typ av nätverkstopologi är den vanligaste när man bygger lokala nätverk?

I ett lite större lokalt nätverk är annars det absolut vanligaste att man bygger en träd-topologi, det vill säga att en central switch knyter ihop flera lokala switchar som förgreningar från stamnätet. Man kan också fråga vilka olika nätverk finns det? LAN, WAN, MAN

Man kallar nätverken för olika saker beroende på hur stort område de sträcker sig över. Det vanligaste är det som kallas för LAN, Local Area Network som är ett nätverk som oftast håller sig inom samma byggnad.

Och en annan fråga, vilken eller vilka av följande är en form av nätverk?

Ett nätverk som sträcker sig mellan flera byggnader, inte sällan långt från varandra, eller mellan olika städer kallas för ett WAN, Wide Area Network. Ett WAN består oftast av två eller flera LAN som kopplats ihop till ett större WAN. Ett exempel på ett WAN är Internet. Med hänsyn till detta, vad används nätverk till? Datorn får olika IP-adresser i de två nätverken, men dess Mac-adress förblir densamma. Ett LAN (Local Area Network) är ett lokalt nätverk. Det kan exempelvis bestå av alla nätverksuppkopplade datorer i hemmet eller på kontoret. Enheterna som är anslutna i det lokala nätverket kan kommunicera med varandra.

Vad skiljer ett LAN från ett WLAN?

En Wi-Fi-accesspunkt, vanligtvis inbyggd i en router är ett utmärkt exempel på ett trådlöst LAN, WLAN. Ett LAN innebär att ett antal datorer och andra anslutna enheter, så som industriella PLCs, övervakningskameror eller liknande, kan kommunicera med varandra. Vad menas med nod? Inom området datorkommunikation är en nod (svenska knutpunkt) antingen en slutpunkt eller förgrening i ett datornätverk. Varje aktiv enhet som kan sända, ta emot eller vidareförmedla data är en nod. Innebörden av nod beror på vilken nivå i OSI-modellen som avses.

Med tanke på detta, vilken nätverksprotokoll används för att ansluta datorn till internet?

TCP/IP-modellen. Följaktligen, vad består ett nätverk av? Internet är ett globalt nätverk som består av flera olika typer av sammankopplade fysiska nätverk. I hem och på arbetsplatser finns lokala nätverk (LAN), ofta baserade på Ethernet-teknologi och på trådlösa nätverk, som sammankopplar datorer, surfplattor och skrivare.

Med hänsyn till detta, hur snabbt är 2.4 ghz?

Triple-band-routrar har vanligtvis stöd för tre parallella dataströmmar på de tre banden. Det gör att de kan överföra upp till 3200 Mb/s. På 2,4 GHz-bandet kan de överföra upp till 600 Mb/s (tack vare Turbo-qam) och på de båda 5 GHz-banden kan de överföra upp till 1300 Mb/s (2600 Mb/s summerat).

By Toma

När använder man Stjärnnät? :: Kan man Internetdela till Samsung tv?
Användbara länkar