Hem > V > Vad Kan Vi Förvänta Oss Av Dig?

Vad kan vi förvänta oss av dig?

Berätta om dig själv!

Se det som en chans att presentera dig själv. Du behöver inte berätta ditt livs historia, utan fokusera på de senaste åren. Om du vill kan du passa på att förklara varför du har gjort några av dina val här i livet.

Läs mer

Vad har du för utvecklingsområden?

Utvecklingsområden. Det kan vara ännu knepigare att under en intervju svara på frågan vilka dina utvecklingsområden är. När du ska bemöta den här frågan ska du helst inte använda exempel som står i vägen för din förmåga att utföra jobbet du söker. Följaktligen, vad är kompetensbaserade frågor? Kompetensbaserade frågor ställs i syfte att ta reda på hur du har agerat i tidigare situationer i arbetslivet. Fokus är på att förutsäga framtida beteenden specifika för tjänsten.

Vilka är dina svagheter utvecklingsområden?

Det är så många som vänder på frågan och försöker få sin svaghet att verka som en styrka. Försök istället att vara ärlig och säga att du har en svaghet även om det också kan vara en styrka. Det du kan göra är däremot att berätta hur du försöker bli bättre och din plan för hur din dåliga sida ska förbättras. Följaktligen, vilka är dina styrkor och svagheter? Därtill är det bra att illustrera sina svar med ett beskrivande exempel från det verkliga livet. När man berättar om sina styrkor bör man koppla dem till företaget och rollen i fråga, och när det gäller ens svagheter bör man alltid avsluta sitt svar med en positiv twist och beskriva hur man utvecklats.

Vilka misstag ska man inte göra på en anställningsintervju?

Följ oss!

  1. Mentalt oförberedd. De flesta kandidater vet att de bör komma till jobbintervjun några minuter före start.
  2. Se trött ut. Nedsänkt blick, ihopsjunken hållning eller att prata tyst ger ett sömnigt intryck.
  3. Rastlöst beteende.
  4. Förvirra intervjuaren.
  5. Tro att telefon- eller videosamtal är som en vanlig intervju.
Därefter, vilka utvecklingsbara sidor har kandidaten? En person som är envis kanske kan ha svårt att ta till sig andras förslag, osv. När du intervjuar någon, försök få fram vilka kandidatens utvecklingsbara sidor är och hur denne hanterar dem – kan kandidaten bara ge ”bra” egenskaper så be kandidaten sätta detta i ett sammanhang då denne hanterar dessa.

Och en annan fråga, vad är dina svagheter svar?

"Vilka är dina svagheter?" Var ärlig här. Svaret ska visa på självinsikt, att du vet om dina svagheter och lärt dig hantera dem. Kom också ihåg att en egenskap som är en svaghet i en situation kan vara en styrka i en annan. Följaktligen, kan du berätta lite om dig själv? När arbetsgivaren ber dig att berätta om dig själv bör du inte prata längre än ca 2-3 minuter. Håll det kort och relevant när du berättar om dina erfarenheter. Ett bra tips är att börja med att berätta om din senaste anställning, vad du gjorde där och hur du trivdes, efter det kommer förmodligen resten av sig själv.

Vad är dina främsta styrkor?

Läs på om jobbet, och försök lista ut vilka egenskaper och kvalifikationer de egentligen är ute efter. Välj ut konkreta situationer i din tidigare karriär där du använt dessa färdigheter framgångsrikt. Öva gärna in svaren så att du hittar rätt ton, inte för skrytigt, men inte heller för ödmjukt.

By Ryder

Hur man skriver ett personligt brev mall? :: Vad är goda egenskaper?
Användbara länkar