Hem > V > Vilka Komplikationer Som Kan Uppstå Efter En Hjärtinfarkt?

Vilka komplikationer som kan uppstå efter en hjärtinfarkt?

De vanligaste mekaniska komplikationerna efter en akut hjärtinfarkt är hjärttamponad, ventrikelseptumdefekt (VSD) och papillarmuskelruptur med mitralisinsufficiens. Mekaniska komplikationer inträffar vanligtvis 2–4 dygn efter STEMI men kan uppstå både tidigare och senare.

Läs mer

Related

Vilka lampor ska lysa på routern Telia?

Alla tjänster är igång. Routern är på väg att starta. Strömmen är på men vissa tjänster fungerar inte, t.ex. inte kontakt med station, inte internet, inte bredbandstelefoni. Den röda lampan betyder inte att routern är trasig.

Hur behandlar man lungödem?

Behandling

  • Halvsittande kroppsläge med sänkt fotända (hjärtsängläge)
  • Syrgas via andningsmask, ofta med förhöjt tryck, s k CPAP (continuous positive airway pressure)
  • Nitroglycerin.
  • Vätskedrivande läkemedel.
  • Morfin.
  • Betablockerande läkemedel vid snabbt förmaksflimmer.
Kan man få flera hjärtinfarkter? Det är ungefär tio procent av alla som får en hjärtinfarkt som drabbas av ytterligare en hjärtinfarkt. I sin forskning har hon upptäckt att för hälften av de kvinnor som får en andra hjärtinfarkt inträffar den inom 16 månader från den första. För männen är motsvarande siffra 33 månader.

På motsvarande sätt, hur mår man efter ballongvidgning?

Så mår du efteråt

Du får åka hem senare samma dag eller dagen efter behandlingen om du mår bra. Det räcker oftast med en kortvarig sjukskrivning. Du bör undvika tyngre belastning av ljumsken eller handleden som exempelvis att bära eller lyfta tungt i en vecka efter behandlingen.
Vad händer om det blir stopp i ett kranskärl? Uppstår en propp eller förträngning i kranskärlen får hjärtat syrebrist och det leder ofta till smärta. Förträngningar som kan leda till kärlkramp bildas av bland annat fett och bindväv som lagras in i kärlväggen. Med åren blir ofta kärlväggen hårdare och då kan sprickor bildas som kroppen försöker att ”laga”.

Related

Vilka TV kanaler sänder i 4K?

Det finns cirka 80 kanaler runt om i världen som sänder i 4K och VoD-tjänster som Amazon Prime, Vudu och Rakuten erbjuder också ett stort utbud av innehåll som filmer och tv-serier i 4K. Om du har en 4K-spelare kan du köpa och njuta av 4K-skivor.

Med detta i åtanke, hur länge håller en kranskärlsoperation?

– Det mest intressanta med min studie är att operationstekniken no touch vid kranskärlsoperationer gör att blodkärlen håller sig öppna och fungerande efter sexton år i 83 procent av fallen. Även hjärtats pumpförmåga i denna patientgrupp visade sig vara bevarad efter så lång tid, säger Ninos Samano. Vad är processorn till för? Den grundläggande funktionen för de flesta processorer, oavsett vilken fysisk form de har, är att utföra en sekvens av lagrade instruktioner, som kallas för program. Programmet representeras av en serie tal som hålls i någon form av datorminne. Processorer arbetar i två- eller tretakt: hämta, adressberäkna och utföra.

Med hänsyn till detta, när behövs grafikkort?

Grafikkortet är den viktigaste komponenten i en dator för alla som eftersöker spelprestanda. Måste man ha ett grafikkort? Det viktigaste elementet i en speldator är grafikkortet. Det ser till så att datorn levererar tillräcklig prestanda när du spelar, att alla de visuella effekterna visas från sin bästa sida och att du kan njuta av hög upplösning.

Och en annan fråga, vad är ett chipset för något?

I ett nötskal fungerar en chipset som den moderkortets kommunikationscenter och trafikledare och bestämmer i slutändan vilka komponenter som är kompatibla med moderkortet - inklusive CPU , RAM , hårddiskar och grafikkort.

By Temple

Similar articles

Vad betyder Pikachu? :: Hur lära barn spela piano?
Användbara länkar