Hem > V > Vad Är En Pivottabell I Excel?

Vad är en pivottabell i Excel?

En pivottabell är ett effektivt verktyg för att beräkna, sammanfatta och analysera data där du kan se jämförelser, mönster och trender i data. Pivottabeller fungerar lite annorlunda beroende på vilken plattform du använder för att köra Excel.

Läs mer

Related

Hur gör man en CSV till Excel?

Gå till den plats där du sparade filen, högerklicka på den och välj extrahera allt. Det finns en ny tom arbetsbok. Gå till fliken Data och välj Från text/CSV. Klicka på Importera om du vill importera filen.

Vad är ett Pivotdiagram?

Pivotdiagram visar dataserier, kategorier, brytpunkter och axlar precis som vanliga diagram. Du kan också ändra diagramtyp och andra alternativ, till exempel rubriker, förklaringens placering, dataetiketter, diagrammets placering och så vidare. Här är ett pivotdiagram baserat på pivottabellexemplet ovan. Hur sortera i pivottabell? Du kan sortera och ordna din data per pivottabellrad, kolumnnamn eller sammanslagna värden.

  1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Klicka på pivottabellen.
  3. Under Rader eller Kolumner klickar du på pilen under Ordna eller Sortera efter.

I vilket fält lägger man alltid det som ska beräknas i en pivottabell?

Klicka på fältet som innehåller det beräknade elementet. Gå till fliken Analysera och gruppen Beräkningar. Klicka på Fält, objekt och uppsättningar och klicka sedan på Beräknat element. Välj det beräknade elementet i rutan Namn. Hur använder jag pivottabeller? En pivottabell är ett verktyg i Excel, med vilket du kan summera och utforska data interaktivt. En av fördelarna med pivottabeller är att du snabbt och enkelt kan växla perspektiv på de data du visar och analyserar. Ordet ”pivotera” betyder just ”vända och vrida”.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Hur infogar man en tabell i Excel?

Prova själv!

  1. Markera en cell i dataområdet.
  2. Välj Start > Formatera som tabell.
  3. Välj ett format för tabellen.
  4. I dialogrutan Formatera som tabell anger du cellområdet.
  5. Markera om tabellen har rubriker.
  6. Välj OK.
Man kan också fråga kan inte sortera i pivot? Sortera data från rad- eller kolumnetiketter i en pivottabell
  • I pivottabellen klickar du på ett fält i kolumnen som innehåller de objekt som du vill sortera.
  • På fliken Data klickar du på Sorteraoch sedan på den sorteringsordning du vill använda. Om du vill visa fler sorteringsalternativ klickar du på Alternativ.

Hur sorterar man kolumner i Excel?

Markera en cell i den kolumn du vill sortera. Klicka på Sortera i gruppen Sortera och filtrera på fliken Data. I dialogrutan Sortera går du in under Kolumn och väljer den kolumn du vill sortera efter en anpassad lista i rutan Sortera efter eller Sedan efter. Följaktligen, hur sorterar man data i excel? Sortera genom att ange kriterier

  1. Markera en cell någonstans i det område som du vill sortera.
  2. På fliken Data, i gruppen Sortera och filtrera klickar du på Sortera – popupfönstret Sortera visas.
  3. I listrutan Sortera efter markerar du den första kolumnen du vill sortera efter.

Därmed, varför tabell i excel?

Fördelarna med använda tabeller, är att Excel då behandlar dataområden som en tabell vilket ger mycket funktionalitet för att hantera och analysera data under arbetets gång, exempelvis ger de oss möjligheten att: Lägga till en Summarad (Alternativt: Antal, Medel, Max m. fl.) Filtrera tabellkolumner.

By Sarette

Similar articles

Hur gör man en tabell i Word? :: Hur tar man bort tabell i dokument?
Användbara länkar