Hem > M > Måste En Subwoofer Stå På Golvet?

Måste en subwoofer stå på golvet?

brukar inte bli någe bra, för mycket resonanser i möbeln och basen är konstruerad för att ha bas-stöd från golvet. Om du kan lösa stabiliteten/infästningen så är det ljudmässigt ett mycket bättre alternativ än att placera en subwoofer på golvet. Om den placeras i höjd men nära en vägg i så fall.

Läs mer

Related

Måste man slå landsnummer till mobil?

Du måste ringa ett internationellt nummer. När du ska ringa utomlands slår du numret före landskoden. Om du vill ringa utomlands slår du landskoden och telefonnumret. Detta gäller både fasta och mobila telefoner.

Hur ställer man in subwoofer?

Låt High Pass på subwoofern stå på Off. Börja sedan med att justera volymen/nivån så att subwoofern och fronthögtalarna spelar lika hög volym. Justera därefter fasen (Phase) så ni få så mycket bastryck som möjligt, då är man hyfsat rätt i fas och subben spelar mer tillsammans med frontarna. På motsvarande sätt, kan subwoofer ligga? Tack för svaret! Den ska inte stå på golvet utan eventuellt i en hylla (nära golvet) som är öppen baktill med god ventilation.

På motsvarande sätt, vilken hz på subwoofer?

I förstärkaren ska delningsfrekvensen för subben ställas på 120 Hz, även om en eventuell autokalibrering ställer en på tex 80 Hz. Subkanalen kan nämligen innehålla information upp till 120 Hz, ställer du delningen lägre än 120 Hz kommer du att ta bort delar av den informationen. Var ska man placera en soundbar? - En soundbar är kortfattat en separat högtalare som du har under eller i närheten av TV:n. Den kan hängas på väggen eller placeras på en stereobänk. Vill du ha bättre ljud till din TV, är en soundbar det enklaste valet, säger experten.

Related

Måste man ha tvåstegsverifiering?

Om ditt lösenord och din verifieringskod krävs är ditt konto säkrare. När du loggar in behöver du bara ange lösenordet om du slutar använda detta extra skydd. Det är möjligt att detta gör det lättare för obehöriga att komma åt kontot.

Med tanke på detta, vad gör en subwoofer?

Har du någonsin tänkt på vad det är som gör att vissa ljud känns i hela kroppen? Som till exempel på konserter, eller när något exploderar i en film? Svaret på det är alltså att det är subwoofern som arbetar. En subwoofer är en högtalare som är byggd för att reproducera lågfrekvent ljud, som vanligtvis kallas för bas. Och därefter, vart ska man ställa baslådan? Vart placerar man subben för bästa ljudbild ? Oftast är det väl att föredra att placera subben ihop med frontlinjen, men det varierar ju från rum till rum. Du kan ju, om du orkar, ställa subben där du ska sitta och sedan krypa runt i rummet och lyssna vart den låter bäst. Sen skiftar du plats med subben helt enkelt.

Dessutom, vart ska man ställa basen?

Bra utgångspositioner - tips från SVS

Placera basen mellan centern och någon av frontarna. Detta alternativet skapar bäst möjlighet för basen att smälta ihop med de främre högtalarna. När basen är ordentligt placerad kommer det kännas som basen kommer från alla håll och du placeras mitt i musiken eller filmen.
Vad är Crossover subwoofer? Med "Crossover Freq" justerar du in vilket område (Hz) som subben ska arbeta i. Ställ subben på max och använd recievern att ändra frekvensen med. Om du ställer den på 80Hz i recievern skickar den alla signaler under det till subben.

Vad är Phase på sub?

Det är alltså svenskans FAS som avses med phase. Ibland är den steglöst justerbar mellan 0 och 180 grader, iblande bara 2 fasta lägen, 0 resp 180. Syftet är att man skall kunna få subb och mainhögtalare att spela just i fas. Sanningen är att det endast är fasen vid delningen som ändras.

By Geier Eslinger

Similar articles

Vad menas med delningsfrekvens? :: Vilken förstärkare till högtalare?
Användbara länkar