Hem > F > Får Samtal Från Tunisien?

Får samtal från Tunisien?

Just nu pågår en samtalsoffensiv från det nordafrikanska landet Tunisien. Uppringaren avslutar samtalet snabbt och hoppas att du ska ringa upp – eftersom pengarna då tickar in på bedragarens konto men kan ge dig en saltad telefonräkning. Samtalen rings av bluffmakarnas telefonrobotar.

Läs mer

Related

Hur ändrar man från HEIC till JPG?

Hur konverterar man från HEIC till JPG? Du kan antingen dra och släppa filerna i filområdet eller välja en fil på din dator. Konverteringen startar omedelbart om du klickar på knappen "Start Conversion". Filen ska laddas ner omedelbart efter att den har behandlats. Filen kommer att raderas från servern efter 30 minuter.

Varför ringer Tunisien mig?

VARNING!! Om du blir uppringd av ett utländskt nummer med en landskod som börjar med (00)242, svara inte om du inte förväntar dig ett samtal från Afrika. Och om du har ett missat samtal som inleds med dessa siffror bör du inte heller ringa upp detta nummer. Hur stoppa utlandssamtal? Tryck på de tre horisontella linjerna längst upp till höger i appen och välj sedan Inställningar > Blockera > Min blocklista. Tryck sedan på plus-ikonen nere till höger och välj Blockera en nummerserie. Nu kan du skriva in exempelvis +216 för att blockera alla samtal från ett specifikt land.

Med detta i åtanke, kan man spärra utlandssamtal?

Det kan dock finnas tekniska omständigheter som gör att spärrning av vissa nummer inte kan ske. Operatören ska åtminstone ha spärrar för samtal till betalnummer (-0900, -0939, -0944, -099), utlandssamtal och samtal till nummerupplysning (118-serien). Man kan också fråga vad kostar det att ringa till tunisien?

Ringa samtal16.00 kr/min
Ta emot samtal7.95 kr/min
SMS4.95 kr
Ta emot SMS0,00 kr/SMS
Öppningsavgift0.99 kr

Related

Får samtal från Storbritannien?

Under de senaste dagarna har tusentals människor blivit uppringda från numret. Det är samtal från England. Tipset från myndigheterna är att inte svara på samtalen. Finländarna är utsatta för can you hear me-bedrägeriet.

Och därefter, kan man kolla utländska telefonnummer?

Du kan också nå vår nummerupplysning när du är utomlands. Antingen ringer du till oss på +46 649 118 118 eller så skickar du ett SMS till 118 118. Vilka telefonnummer ska man inte svara på? Det säkraste är dock att inte svara på eller ringa upp okända, utländska nummer om man inte väntar på ett samtal från det aktuella landet. – Det är sällsynt att man får en räkning på flera hundra kronor för en minuts samtal. Men man ska aldrig säga aldrig numera.

Vilka nummer ska man inte ringa?

Men runt 1975 upptäkte man att numret inte fungerade som det borde. När man slog numret 20202020 så svarade en kvinna i en kuslig monoton röst. Hon sa samma sak om och om igen. ”Hjälp mig, Susie dör”. På internet kan man läsa mängder av vittnesmål från personer som testade det läskiga telefonnumret i sin ungdom. Följaktligen, varför ringer massa utländska nummer? Många gånger kommer bluffsamtal från utländska nummer men dessa kan även komma från lokala nummer. Bara för att ett samtals-ID visar att det är lokalt, så behöver det inte stämma. Det finns nämligen virtuella nummer som kan vara missvisande när det kommer till dess ursprung.

Varför ringer nummer från Storbritannien?

Tusentals personer har de senaste dagarna blivit uppringda från ett +44-nummer. Samtal från England alltså. Stalltipset från myndigheterna är att inte svara på samtalen. Det finns tecken på att Finland för närvarande är utsatt för "can you hear me" - bedrägeriet.

By Musser Dargatz

Similar articles

Får konstiga samtal från utlandet? :: Kan inte ta emot samtal från ett nummer?
Användbara länkar