Hem > V > Vad Gör Servopumpen?

Vad gör servopumpen?

Servopump är en hydraulpump. Den tekniska processen i funktionen av servostyrningen är ganska komplicerat. Till motorservostyrning tillhör elektrisk pumpe, oljereservoare, servoventil, hydraulcylindrar och tryckrör. Genom servopump tryckas oljan i oljetanken genom systemet.

Läs mer

Och en annan fråga, vad ska man ha för olja i servon?

vanlig atf-olja går bra (automatlådeolja) dexron II eller III. Undvik syntet då en del system inte gillar det. Varför blir bilen Tungstyrd? De allra flesta bilarna på våra vägar är utrustade servostyrning. Den är hydraulisk (med servo-olja) på lite äldre bilar och elektrisk på nyare. Om bilen känns tungstyrd är något fel på servostyrningen. Äldre bilar som inte har servo alls på styrningen har istället större ratt och fler varv mellan fulla rattutslag.

Följaktligen, hur luftar man servon?

Låt den stå på tomgång, fulla rattutslag åt båda hållen några gånger sen stäng av. Kollar du ner i kärlet så bör oljan vara full med luftbubblor, dessa försvinner när du låter den stå ett tag. Upprepa denna procedur några gånger så ska det nog lösa sig. Därefter, vad kostar det att byta servoolja?

BilmärkeGenomsnittsprisMin. - max.
Ford2670 kr1239 kr - 4432 kr
Kia1965 kr1239 kr - 2852 kr
Nissan2548 kr1465 kr - 3987 kr
Peugeot2777 kr1239 kr - 4070 kr

Därmed, hur kollar man servooljan?

Det första du bör kontrollera är vilken sorts servoolja du ska använda, vilket står i din bils instruktionsbok. I behållaren kan du sedan se hur mycket olja det finns kvar och om du behöver byta styrservoolja. För att få rätt mängd tittar du på utsidan av behållaren vid motorhuven där en markering finns. Därmed, hur vet man om servostyrning är trasig? Om du känner ett lätt ryck, och att det genast blir lättare att styra när motorn startars, fungerar styrservon. Om ratten ”hugger” och det är omväxlande lätt och tungt att styra beror det troligtvis på luft eller smuts i styrservon.

Hur låter en dålig Servopump?

Ljudet är precis som när man har för lite servo olja och rattar stillastående. Ljudet ökar i takt med varvtalet och det håller i sig oavsett om jag svänger eller kör rakt, står stilla eller kör fort fram tills jag startar om bilen. Är det möjligt att styra om styrservon är trasig eller om motorn är avstängd? Om bilen är avstängd fungerar inte styrservon vilket leder till att bilen blir mycket tyngre att styra.

Hur ser kylarvätska symbolen ut?

Symbol för kylarvätska​ lyser gult: Om nivån på ​kylarvätskan ​är låg – tänds varningslampan. Kontrollera nivån och fyll på vid behov. Till skillnad från motortemperaturlampan så är denna gul och du behöver inte stanna direkt, men vänta inte med att kontrollera förhållandet och fyll upp nivån.

By Winikka

Vad heter Tangentbordstecken? :: Vad är server för inkommande e-post?
Användbara länkar